Olut- ja viininmaistelu Etiketin seurassa

Lähde mukaan innostavaan olut- tai viininmaisteluiltaan Etiketin seurassa. Rennoissa maisteluilloissa tutustut eri teemojen kautta näihin juomatyyppeihin Alkon omien kouluttajien johdolla.

Etiketin pruuvit ovat Alkon järjestämiä erilaisia teemoja käsitteleviä olut- ja viininmaistelutilaisuuksia. Pruuvi-sana on juomaharrastajakieltä ja tarkoittaa juoman aistinvaraista tutkimista. Pruuveissa erilaisiin juomiin perehdytään tarkastelemalla niiden maun lisäksi myös tuoksua ja ulkonäköä. 

Olut- ja viininmaisteluilta Etiketin seurassa

Mitä olut- ja viininmaisteluillat, eli pruuvit ovat?

Pruuvaaminen on taito, jota voi harjoitella, ja nämä tilaisuudet ovat mitä oivallisin paikka sille. Olut- ja viininmaisteluiltoja järjestetään ympäri Suomen, Helsingistä Rovaniemelle. Tapahtumissa voit päästä tutustumaan esimerkiksi laatukuohuviineihin, viinin ja juuston yhdistämiseen tai pienpanimoiden maailmaan.

Olut- ja viinitastingit ovat luonteeltaan rentoja, eikä osallistumiseen vaadita aikaisempaa juomatuntemusta. Tilaisuudessa kouluttajamme kertoo pruuvin teemasta ja sen tuotteista, ohjaa oluen tai viininmaistamista ja vastailee esille nouseviin kysymyksiin. Jokainen saa nauttia maisteluillasta omalla tavallaan. Voit joko keskustella teemasta kouluttajan ja muiden osallistujien kanssa tai keskittyä vain kuuntelemiseen ja omaan maistokokemukseen. Pääasia on, että pääset tutustumaan olut- tai viininmaisteluillan teemaan ja sen juomiin. Ilmoittautuminen alkusyksyn pruuveihin alkaa 9.5. klo 9.00. 

Ilmoittaudu pruuviin

Lisätietoja olut- tai viini-iltoihin ilmoittautumisesta

Etiketin pruuvien -sivuilla on ympäri vuoden olut- ja viininmaisteluiltoja avoinna ilmoittautumista varten, mutta neljä kertaa vuodessa aina uuden Etiketti-lehden ilmestymisen yhteydessä aukeavat seuraavan pruuvikauden ilmoittautumiset. Mikäli haluat varmistaa paikan juuri johonkin tiettyyn pruuvitilaisuuteen, suositellemme toimimaan mahdollisimman pian ilmoittautumisten avauduttua. 

Yhteen tilaisuuteen mahtuu teemasta riippuen 12-20 henkilöä. Tilaisuudet näkyvät jo ilmoittautumisten alkamista edeltävänä viikonloppuna, joten voit jo silloin suunnitella, mihin pruuviin haluaisit osallistua. Pruuviin voi ilmoittaa itsensä lisäksi jopa kolme seuralaista vapaiden paikkojen mukaisesti. Ilmoittaja saa sähköpostiinsa tilausvahvistuksen, josta löytyvät myös linkit pruuvitilaisuuden pääsylippuihin.

Kaikki pruuvimme ovat tarkoitettu täysi-ikäisille 18 vuotta täyttäneille henkilöille. Alle 30-vuotiaan onkin syytä varautua todistamaan ikänsä saapuessaan pruuviin.

Mitä jos en pääse paikalle?

Yksittäisen olut- tai viinitastingin ilmoittautuminen sulkeutuu kaksi viikkoa ennen tilaisuutta, mihin asti myös ilmoittautumisen peruuttaminen kuluitta on mahdollista. Ilmoittautumisen sulkeuduttua pruuvista lähetetään lasku, eikä peruminen ole enää mahdollista. Jos pruuviin ei syystä tai toisesta pääse osallistumaan, eikä ilmoittautumisen peruminen ole enää mahdollista, voi pääsylipun antaa esimerkiksi ystävälleen tai sukulaiselleen.

Vähimmäisosallistujamäärä olut- tai viininmaisteluun on kahdeksan henkilöä. Jos osallistujien määrä jää tämän alle, joudutaan tilaisuus valitettavasti perumaan. Tällöin asiakaspalvelumme lähettää tiedon pruuvin peruuntumisesta ilmoittautumisen tehneen henkilön sähköpostiin hyvissä ajoin heti ilmoittautumisajan päätyttyä. Pruuvista ei tällöin luonnollisesti veloiteta mitään.

Kysymyksiä pruuveista?

Asiakaspalvelumme auttaa mielellään Etiketin pruuveihin liittyvissä asioissa
ma–pe 9–21 ja la 9–18

  • chatissa
  • sähköpostilla: asiakaspalvelu@alko.fi
  • puhelimella: 020 692 771 ppm/pvm