Ginit ja maustetut viinat

Erilaiset maustetut viinat ja ginit tarjoillaan usein drinkkisekoituksissa, snapsina tai aperitiivina.
Gini
  • Ginit on maustettu mm. katajanmarjoilla, korianterilla ja angelikanjuurella.
  • Tarjoillaan snapsina tai juomasekoituksissa.
Anistisle
  • Anistisleet on maustettu voimakkaasti aniksella.
  • Anistisleet sameutuvat, kun juomaan sekoitetaan vettä.
  • Tarjoillaan vedellä laimennettuna drinkkinä, snapsina tai aperitiivina.
Tequila
  • Tequilat valmistetaan agavekasvista, ja niissä on usein juuresmainen maku.
  • Tarjoillaan snapsina tai drinkkisekoituksissa.
Akvaviitti
  • Akvaviitit ovat pohjoismaisia tisleitä, jotka maustetaan mm. kuminalla ja tillinsiemenillä.
  • Tarjoillaan snapsina tai drinkkisekoituksissa.
Grappa
  • Grapat ovat italialaisia rypäleenkuorimassasta tehtyjä tisleitä.
  • Grappoja voidaan maustaa marjoilla, hedelmillä tai mausteilla.
  • Tarjoillaan sellaisenaan aterian jälkeen digestiivinä.
Genever
  • Geneverit ovat hollantilaisia vilja-aromisia katajanmarjaviinoja.
  • Tarjoillaan snapsina tai drinkkisekoituksissa.
Hedelmätisle
  • Hedelmätisleiden valmistuksessa käytetään raaka-aineina mm. omenaa, kirsikkaa, luumua tai aprikoosia.
  • Tarjoillaan snapsina, drinkeissä tai aterian jälkeen digestiivinä.
Maustetut viinat
  • Maustetut viinat on yleisryhmä monenlaisille tisleille, jotka eivät maustamisen, kypsytyksen tai muun valmistusmenetelmän vuoksi sovi muihin alaluokkiin.
  • Tarjoillaan snapsina tai juomasekoituksissa.