Viskit

Viskit ovat maltaista, maissista tai kokojyväviljoista valmistettuja tisleitä, joita kypsytetään tammitynnyreissä.

Viskien makutyypit

Kepeä ja viljainen

Kepeät ja viljaiset viskit ovat kevyitä tai keskitäyteläisiä. Tuotteista voi löytää selkeän ja raikkaan makuprofiilin, jossa korostuu viljojen ja yrttien maut.

Pehmeä ja hedelmäinen

Pehmeä ja hedelmäinen -makutyypin viskit ovat kevyitä tai keskitäyteläisiä. Maussa korostuu pehmeys ja monesti yhden hedelmän selkeä maku.

Hedelmäinen ja aromikas

Valikoimamme hedelmäiset ja aromikkaat viskit ovat keskitäyteläisiä tai täyteläisiä. Maussa on aistittavissa eri hedelmiä, maltaisuutta ja hunajaa. Maussa korostuu hedelmäisyys.

Vivahteikas ja ryhdikäs

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät viskit ovat keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä. Maussa on aistittavissa kypsytyksen aikana kehittyneitä vivahteita, mineraalisuutta sekä kypsää hedelmäisyyttä.

Runsas ja voimakas

Runsas ja voimakas -makutyypin viskit ovat erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen.

Viskityyppejä

Skotlantilaiset blended-viskit

Skotlantilaiset blended-viskit ovat yleisin viskityyppi. Ne valmistetaan sekoittamalla useita eri viskejä keskenään. Maultaan ne ovat kevyitä, hedelmäisiä ja joskus tammisia.

Skotlantilaiset mallasviskit

Skotlantilaiset mallasviskit tehdään mallasohrasta. Single malt -viskit ovat yhden tislaamon tekemistä viskieristä sekoitettuja viskejä. Mallasviskit ovat voimakkaita ja joskus savuisia maultaan.

Irlantilaiset viskit

Irlantilaiset viskit vaihtelevat kepeistä ja vivahteikkaista pehmeän hunajaisiin ja erittäin täyteläisiin.

Amerikkalaiset viskit

Amerikkalaiset viskit valmistetaan usein maissista, ja silloin niitä kutsutaan bourboniksi. Maissi pehmentää viskien makua, ja kypsytys uusissa tammitynnyreissä antaa lisäksi vaniljaisia makuja.

Kanadalaiset viskit

Kanadalaiset viskit valmistetaan usein maissista, mutta myös ruista ja muita viljoja käytetään. Viskit ovat maultaan kepeitä ja pehmeitä.

Muut viskit

Valikoimamme muihin viskeihin kuuluvat muut viskityypit sekä viskit muista maista, kuten Japanista, Ruotsista ja Suomesta.

Tarjoilu

Viskit tarjoillaan digestiivinä aterian jälkeen tai vesitilkan tai jäiden kanssa.

Tuoksuja ja makuja

Maltainen

Paahdetuista maltaista syntyvä makean paahteinen ohran aromi.

Viljainen

Kevyesti paahdetuista maltaista tuleva kypsän ohran aromi.

Vaniljainen

Paahdetuista tammitynnyreistä liukeneva vaniljan aromi.

Savuinen

Maltaiden savukuivauksesta ja sisältä poltetuista tynnyreistä peräisin oleva savunaromi.

Turpeinen

Maltaiden turvesavukuivaamisesta syntyvä maanläheinen aromi.

Tervainen

Savumallastuksesta ja tammikypsytyksestä syntyvä makean tervamainen aromi.