Hanna Tikander pitää hauskaa ilman alkoholia

Sober curious eli kiinnostus alkoholitonta elämäntapaa kohtaan on kasvanut etenkin nuorten parissa. Yksi heistä on Hanna Tikander.

Miksi aloitit alkoholittoman elämän?

Olin käyttänyt alkoholia liian pitkään, liian paljon ja vääristä syistä. Aloin kyseenalaistaa niitä syitä, miksi käytin sitä ja miten se vaikutti minuun. Alkoholi ei maistunut enää hyvältä eikä se antanut kuplivaa, iloista tunnetta, vaan vei synkkiin ajatuksiin. Tajusin, että tämä ei ole sellaista elämää, jota haluan elää. Halusin kokeilla, millaista elämä voisi olla ilman alkoholia.

Miten sober curious -elämä on sujunut?

Olen ollut nyt kaksi vuotta ilman alkoholia. On ollut hienoa tutustua itseensä selvinpäin ja huomata, miten aikaa jää paljon enemmän itsensä kehittämiseen, aktiviteetteihin ja elämään. Alkoholittomuus on syventänyt ihmissuhteitani, aistini ovat nyt vahvemmat ja kirkkaammat, näen asioita selkeämmin ja voin paremmin kuin koskaan. Osaan myös kuunnella itseäni ja käsitellä tunteitani paremmin kuin ennen. On ihana kokea, miten saan elämästä kaikki irti sataprosenttisesti.

Milloin suosittelet juomisen lopettamista?

Lopettamisen täytyy lähteä aina itsestä. Jos havaitsee omassa juomisessa ongelmallisia piirteitä, kuten juo joka kertaa liikaa tai alkoholi on liian vahvasti läsnä elämässä ja kontrolloi elämää, on syytä miettiä asiaa. Jos alkoholin kanssa ei ole mitään ongelmaa, niin sitten kaikki on hyvin.

Maailmanlaajuinen sober curious -ilmiö kannustaa kyseenalaistamaan omia alkoholiin liittyviä tottumuksia, vähentämään sen käyttöä ja kokeilemaan raittiutta tilanteissa, joissa alkoholia on yleensä tottunut nauttimaan.

Teksti Tarja Sinervo, kuva Sanna Lehto

Hanna Tikander

Työ: 

Yrittäjä, Mimmit sijoittaa -median päätuottaja, podcastaaja

Koulutus:

Myynnin ja visuaalisen markkinoinnin tradenomi

Perhe:

Kaksi veljeä, äiti ja isä

Harrastukset:

Avantouinti, nyrkkeily, jooga, design ja vintage

Suosikkijuoma:

Kylmä vichy limellä ja jäillä viinilasista

Parasta työssäsi:

Ihmisten kohtaaminen ja vapaus! Saan olla luova, ideoida kaikenlaista, aikatauluttaa elämäni ja valita työkaverit.

Sinua voisi myös kiinnostaa