Master Chef -Joonaksen savulohipizza

Master Chef -voittaja Joonas Hämäläisen mukana kulkeva luottoresepti on oma pizzapohja, jonka täytteeksi tulee kylmäsavulohta ja parsaa.

Master Chef -voittaja Joonas Hämäläinen on ehtinyt paljon lyhyessä ajassa. Hän voitti kotikokkien tv-kilpailun vuonna 2011, jonka jälkeen hän on työskennellyt ravintolamaailman huippunimien kanssa, tehnyt keittokirjan ja ryhtynyt lähiteurastamon myyntipäälliköksi.

Millainen on ruoka- ja juomafilosofiasi?

Suhteellisen rento. Rajoja saa rikkoa, ja ruoan syömisestä ja tekemisestä pitää nauttia. Ruoka on muutakin kuin polttoainetta ja sen pitää näyttää hyvältä. Juoma nostaa ruoan uudelle tasolle, mutta sen kanssa voi ottaa rennosti. Aina ei tarvita kallista viiniä, vaan jos halvempi sopii tilaisuuteen, se on ok.

Mikä on luottoreseptisi?

Oma pizzapohjaresepti, joka on kulkenut pitkään mukanani. Reseptissä yhdistyy rentous, mutta se on myös juhlava viikonloppuruoka, jonka voi tehdä yhdessä ja jakaa ystävien kanssa. Tästä pizzasta maistaa, miksi taikina kannattaa tehdä itse. Kun itse tehdyn, hyvän pohjan päälle laittaa vaikka kylmäsavulohta ja parsaa, niin onhan se ihan eri kuin pikaruoka, jollaisena pizza joskus mielletään.

Lue myös heistä