Muusikko Kasmir mikin ja vispilän varressa

Musiikki on aina ollut Kasmirille todellinen intohimo, vaikka hän on ammatiltaan kokki. Onneksi ruoka ja musiikki eivät sulje toisiaan pois.

Kasmir, millainen juoma- ja ruokafilosofia sinulla on?

Pidän laadukkaista raaka-aineista ja puhtaista mauista. Peruspalettiini kuuluvat suola, pippuri, sitruuna, hunaja ja sipulit. Ruoasta pitää löytyä sopivasti suolaisuutta, hapokkuutta ja makeutta. Myös viinipuolella haen ulottuvuuksia ja makuelämyksiä. On mahtavaa, kun ruoan saa yhdistettyä hyvän viinin kanssa ja kumpikin tukee toisiaan. Viinien valinnassa luotan Alkon myyjien ja kavereiden suosituksiin.

Mitä kokkaat kotona?

Nyt elän kiireistä aikaa elämässä, ja ehdin kokkailla vähemmän kuin haluaisin. Jos vastaan tulee mielenkiintoinen resepti tai maistan ravintolassa jotain uutta, haluan kotona kokeilla sitä ja pyrkiä tekemään vastaavan annoksen.

Mistä menestyksesi on tehty?

Eiköhän se lähde perinteisestä makaronilaatikosta! Jo pienenä poikana halusin kokiksi, ja yläasteen jälkeen menin kokkikouluun. Mutta olen aina tehnyt myös musiikkia. Kun arki alkoi viedä enemmän studion kuin keittiön puolelle ja näiden kahden maailman yhdistäminen kävi hankalaksi, piti tehdä valinta. Se ei ollut vaikeaa.

Millainen on balanssisi studion ja keittiön välillä?

Jos minulla ei soi päässä musiikin saralla, olen luova keittiössä. Elokuussa minulta ilmestyi keittokirja

Annoskateus, Stooreja ja reseptejä (WSOY). Elämänkerrallinen teos on höystetty resepteillä, joihin olen hakenut inspiraatiota päivittäisestä elämästäni.

Mistä haaveilet?

Toivon, että saan tehdä musiikkia niin kauan kuin henki pihisee. Kokki minussa haaveilee omasta ravintolasta, ja siitä minulla onkin jo tarkat suunnitelmat. Se avataan Helsingissä sitten kun aika on siihen kypsä.

Teksti Jaana Kalliokoski, kuva Mikko Harma