Sini Liu päätyi Alkon kesätöistä teknologia-alalle

Sini Liu haluaa toimia IT-alalla samalla tavalla kuin taannoin kesätöissään Alkossa: asiantuntemukseen liittyy asiakkaan aito kohtaaminen.

Viiniharrastajasta tuntui siltä, että kesätyö oli unelmatyö, jota sai tehdä osaavien työkavereiden kanssa. 

”Rakastan sitä, että saan oppia uutta ja luoda nautinnollisempaa arkea muille”, Sini Liu sanoo. Hän nautti asiakaspalvelusta jo kesätöissään Helsingin Arkadian Alkossa kesällä 2016.  

”Opin lisää viineistä, ammensin työkavereiden innostuksesta ja sain tutustua ihaniin asiakkaisiin.” 

Teknologia-alalla skarpattu asiakkaan huomioimisessa 

Nykyään Liu toimii muutosjohtamisen sekä Googlen ja Slack-pikaviestiohjelman vanhempana konsulttina ohjelmistoyritys Gappsissa. Hän myös opiskelee koodausta Helsingin yliopistossa. Hän esiintyy mielellään myös tapahtumissa, joissa ihmisiä innostetaan tekniikan pariin.  

”Teknologia-ala on skarpannut kaikkien huomioimisessa ja monimuotoisuudessa. Tarvitaan myös kestävämpää toimintaa. Tulevaisuuden voittoa tuottavat firmat taitavat molemmat.”  

Sinin mielestä Alkossa tällainen ajattelu ymmärretään hyvin.  

”Ihmiset ja vastuullisuus ovat kaiken toiminnan ydin. Jos Alkon myyjältä kysytään hyvää stoutia, hän ei tuputa asiakkaalle samppanjaa. Muiden huomioiminen ja asiantuntijuus kulkevat käsi kädessä.” 

Sienikoira Fantsu toimii innostajana 

Sini Liu olevansa helposti innostuva ihminen, joka pitää itsensä haastamisesta. 

Lähipiirissään hänet tunnetaan myös ihmistuntemuksestaan, esimerkiksi kyvyistään järjestää hyviä sokkotreffejä tai antaa vinkkejä sopivista työpaikoista.  

Tätä nykyä Siniä innostaa muun muassa Fantsu-koira, jolla on muun muassa sienituntemusta. Kesällä hän osallistui villakoiransa kanssa kantarellien etsintäkurssille. Sienet päätyvät pannulle, jossa ne treffaavat sipulit ja matkaavat sitten yhdessä leivän päälle. 

”Viiniksi mitä vaan, mitä tekee mieli. Ei sen tarvitse olla niin vakavaa”, Sini Liu toteaa. 

Teksti Matti Välimäki, kuvat Pia Inberg 

Sini Liu

Kuka: 31-vuotias muutosjohtamisen, Googlen ja Slackin vanhempi konsultti 

Työskenteli Alkossa: Kesällä 2016 

Tavoite: Elinikäinen oppiminen – ja joka viikko avantoon!  

Sinua voisi myös kiinnostaa