Luomukuplivaa Espanjasta ja muita skoolattavia huhtikuun erikoiserissä

Kuukausittaiset erikoiserät rantautuvat valikoituihin myymälöihimme sekä verkkokauppaan 8.4. Erikoiserät ovat nimensä mukaisesti hieman erikoisempia tuotteita: harvinaisuuksia maailmalta tai tuovat tuulahduksen nousussa olevista trendeistä.

Huhtikuussa esittelemme:

  • Luomukuohuvaa Espanjasta
  • Alkuviinejä pienissä pulloissa
  • Monipuolinen IPA

Huhtikuun erikoiserät tulevat myyntiin torstaina 8.4. klo 9.00. 

Lue lisää erikoiseristä. 

Huhtikuun erikoiseräteemat esittelyssä

Luomukuohuvaa Espanjasta

Luomukuohuvaa Espanjasta -teema on oodi keväälle!

’’Kevät ja kesä ovat erityisesti kuohuviinien kulta-aikaa. Huhtikuussa tuomme kuplivien ystäville kattauksen luomukuohuviinejä Espanjasta, jotka on valmistettu perinteisellä, eli samppanjamenetelmällä. Perinteisessä kuohuviinien valmistusmenetelmässä viini saa käydä toisen kerran pullossaan, jolloin siihen muodostuu kuplat. Käymisen aikana muodostuvasta hiivasta viini saa vivahteikkuutta ja paahteisia aromeja. Hiivasakka poistetaan viinejä ''tanssittamalla'' eli kuohuviinejä kierretään varastoimisen aikana, jolloin sakka kertyy pullon suulle,'' Alkon viinien tuotepäällikkö Timo Tossavainen kertoo.

Teeman kuohuviinit toimivat monenlaisten ruokien kanssa.

''Erityisesti kevään ja kesän kasvis- ja kalaherkut sopivat kuplivien kanssa. Tuhdimpia kuohuviinejä, kuten roseekuohuviinejä kannattaa kokeilla myös liharuokien kanssa. Ja mikäpä hienompaa kuin skoolata kuohuviinillä ’’, Tossavainen vinkkaa.  


Tutustu erikoiserätuotteisiin

Alkuviinejä pienissä pulloissa 

''Alkuviinit ovat olleet pinnalla nyt jo useamman vuoden. Huhtikuun teeman kautta pääsee tutustumaan alkuviineihin näppärien pikkupullojen kautta. Pienempi pullokoko on käytännöllinen monenlaisessa tilanteessa, maljan nostosta esimerkiksi pienemmän seurueen illanistujaisiin. Viinit tulevat Espanjasta, Italiasta, Itävallasta ja Ranskasta,'' Tossavainen kertoo.

Alkuviinit pyritään valmistamaan mahdollisimman luonnonmukaisin menetelmin. Viinejä ei suodateta, stabiloida eikä kirkasteta. Tämän valmistustavan johdosta viineissä voi olla pullokohtaisia eroja. Teemassa on mukana myös niin sanottu Pét Nat -viinitylli (pétillant naturel), joka tarkoittaa luonnollisesti kuplivaa. Siinä viini pullotetaan kesken käymisen, jolloin viiniin muodostuu hiilidioksidia ja lopputulos on kevyesti pirskahteleva.

’’Alkuviinien makumaailmaan sopivat erinomaisesti tapas-tyyliset naposteltavat. Näiden pikkusuolaisten kanssa pääsee kokeilemaan alkuviinien aromaattisuuden yhdistämistä erilaisiin raaka-aineisiin’’, Tossavainen jatkaa. 


Tutustu erikoiserätuotteisiin

Monipuolinen IPA


Erikoiserät tuovat esiin IPA-oluita säännöllisesti muutaman kerran vuodessa. 

’’IPA-trendi kehittyy koko ajan ja toistuvalla teemalla haluamme tuoda tarjolle alati monipuolistuvaa IPA-oluiden kirjoa ympäri maailmaa’’, Alkon panimotuotteiden tuoteryhmäpäällikkö Kasper Kukkonen kertoo.  

''Huhtikuun kokonaisuudessa korostuu kotimaisten pienpanimoiden taidonnäytteet. Mukana on myös IPA-oluita USA:n pienpanimokentältä ja Isosta-Britanniasta.''

IPA-oluet sopivat nautiskeluun ja makupariksi erilaisille ruoille.

’’IPA-oluet ovat runsaiden aromiensa ansiosta hyviä nautiskelu- ja juusto-oluita. Ne toimivat loistavasti myös erimerkiksi grillatun possun tai naudanlihan kanssa'', Kukkonen ehdottaa.


Tutustu erikoiserätuotteisiin