Lämmittävät glögit

Glögit sopivat lähestyvän joulun tunnelmaan. Kauniisti höyryävä glögi lämmittää kylminä iltoina.

Valikoimaamme on saapunut 16 glögiä Suomesta, Ruotsista ja Saksasta. Makuyhdistelmiä on monenlaisia ja mukana on myös alkoholiton vaihtoehto.

Perinteiseen tapaan glögi nautitaan usein höyryävän kuumana joulumausteiden kera. Glögi voidaan nauttia myös kylmänä ja kuohuviiniin yhdistettynä syntyy erinomainen jouluinen drinkki eli kuohuviiniglögi, jonka voit viimeistellä vaikka karpaloilla ja limetinsiivuilla.

Unser Haus Glühwein

G Luomu Punaviiniglögi

Jouluglögi Vadelma

Blossa Vinglögg

Talvitori Organic Glühwein

Juhla Glögi

Dufvenkrooks Mocca & Choklad

G Luomu Valkoviiniglögi

Tuike Punaviiniglögi Luomu

Jouluhetki

Blossa 2018

Loimu 2018

Tähti Glögi Luomu

Blossa Alkoholfri Glögg

Dufvenkrooks Vitvinsglögg Ekologisk

Rocky Road Glögg

Glögin kanssa tarjottavaa?

Glögien kanssa sopivat tarjottavaksi monenmoiset pikkupurtavat. Suolaiset juustot, syksyiset piiraat tai maukkaat pähkinät ovat omiaan glögin tuttujen kavereiden, manteleiden ja rusinoiden rinnalle.

Glögin historiaa

Glögi on tiettävästi esiintynyt ensimmäisen kerran maailman vanhimmassa keittokirjassa, jonka kirjoitti roomalainen Apicius pari tuhatta vuotta sitten.

Mahdollisesti roomalaiset levittivät tämän maustetun lämmittävän viinin valmistuksen muualle Eurooppaan tai monet maat kehittivät itse omia reseptejään.

Ruotsiin glögi saapui 1600-luvulla ja Suomeen Ruotsin kautta 1900-luvun taitteessa. Alkon valikoimasta glögiä on saanut jo vuodesta 1933. Glögin nimi juontuu ruotsinkielen sanasta glödga, hehkuttaa.