Elder punch

Kuuma mocktail on omiaan pikkujoulujen lämpimiin tunnelmiin.

Seljankukan ja jouluisten mausteiden sävyttämän mocktailin on kehittänyt helsinkiläinen baarimestareiden grand old man Mika Räisänen.

Valmistusaineet

  • 3 dl seljankukkamehua

  • 1 appelsiini

  • 1 plo alkoholitonta valkoviiniä

  • 2 kanelitankoa

  • 1 vaniljatanko

  • 2 tl kardemummansiemeniä

  • 6 neilikkaa

  • 2 rkl ruokosokeria

  • 2 rkl hunajaa

Koristeluun

  • kanelitankoja

  • gojimarjoja

  • kardemummansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Vuole kuorimaveitsellä ohuita suikaleita noin neljäsosasta appelsiinia.

  2. Kuori appelsiini ja paloittele hedelmäliha.

  3. Tee vaniljatankoon pitkittäinen viilto ja kaavi siemenet talteen teelusikalla.

  4. Kuumenna seljankukkamehu kattilassa.

  5. Lisää appelsiinipalat ja kuorisuikaleet.

  6. Lisää mausteet, sokeri ja hunaja. Anna maustua hetken, mutta älä kiehauta.

  7. Lisää valkoviini ja kuumenna.

  8. Siivilöi mukeihin ja koristele kukin annos kanelitangolla, gojimarjoilla ja kardemummansiemenillä.

Katso myös muut mocktailit