Harvest Moon Hoptail

Oululainen Marko Snellman otti sadonkorjuuaikaan sopivan mocktailinsa lähtökohdaksi hoptailin eli olutcocktailin, sillä ne ovat juuri nyt erittäin suuressa suosiossa. Alkoholittomassa hoptailissa käytetään alkoholitonta olutta.

Harvest Moon Hoptailissa käytetty olut on nimenomaan alkoholitonta valko- tai vehnäolutta. Valko-oluen makumaailmassa on runsaasti sitruksisia sävyjä, joita tässä hoptailissa korostetaan sekä makusiirapilla että sitrusmehuilla.

Valmistusaineet

  • 2 cl appelsiini-vaniljasiirappia
  • 4 cl tuorepuristettua appelsiinimehua
  • 2 cl tuorepuristettua sitruunamehua
  • kananmunanvalkuainen
  • alkoholitonta valko- tai vehnäolutta
  • jäitä

Koristeluun

  • appelsiininkuorta
  • rautaheinää

Valmistusohje

  1. Mittaa shakeriin siirappi, appelsiini- ja sitruunamehu sekä kananmunanvalkuainen.Ravista.
  2. Lisää jäät ja ravista uudestaan.
  3. Siivilöi lasiin ja täytä lasi alkoholittomalla valko- tai vehnäoluella.
  4. Koristele appelsiininkuorella ja rautaheinällä.
Appelsiini-vaniljasiirappi

Voit valmistaa appelsiini-vaniljasiirapin itse.

1. Hiero 1 kiloon sokeria kolmen appelsiinin kuoret.

2. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta sen sisus sokerin sekaan.

3. Kaada päälle 8 dl kiehuvaa vettä.

4. Sekoittele ja anna tekeytyä, kunnes sokeri on liuennut.

Katso myös muut mocktailit