Kesäjuhliin ja hemmotteluun

Laiturin nokassa ja kesäpöydässä maistuu kevyt ja raikas olut. Alkon valikoiman uudet oluet, siiderit ja long drinkit sopivat grillatun ruoan ja kalan kaveriksi ensihelteistä aina rapukauden loppuun.

Kauden panimotuotteet

Benediktinerabtei Plankstetten Dunkles

Westons Caple Rd Cider tölkki

Muut siiderit / Englanti

Magic Rock Dark Arts tölkki

Malibu Piña Colada tölkki

Hedelmäinen / Englanti

Stadin Kinkeri

Prykmestar NokkosPils tölkki

Stonewell Rós Apple & Rhubarb Craft Cider

Muut siiderit / Irlanti

Mikkeller Henry and His Science

Kolme vinkkiä kesäoluiden tarjoiluun

Kesäoluita nautitaan usein aperitiivina tai kalan ja grilliruokien seurana. Siksi niissä on hyvä olla runsaasti raikkautta, hedelmäisyyttä ja aromikkuutta.

1. Viilennä olut hyvin ja käytä korkeaa lasia

Kaikki raikkaat kesäoluet voi tarjoilla reilusti jääkylminä. Kesä pitää huolen siitä, että tuote lämpiää. Suosittelen kuitenkin käyttämään lasia, joka on perinteisesti korkea ja ohutreunainen – punaviinilasikin käy hyvin.

2. Valitse yleisruokajuomaksi vehnäolut

Vehnäoluet ovat loistavia yleisruokajuomia. Ne ovat helposti lähestyttäviä ja uskomattoman raikkaita, ja ne soveltuvat mainiosti mm. pohjoismaisten kalaruokien, sushin ja muiden kepeäaromisten ruokien oheen. Vikaan ei oikein voi mennä. Suomalaiset pitävät myös etikkaisista salaatinkastikkeista, ja niidenkin kanssa vehnäoluet ovat ruokajuomana omiaan.

3. Halstratun kalan kanssa sopii pils, vehnäolut tai ale

Halstratun kalan takuuvarma kyytipoika on pils. Hedelmäisemmän ja pehmeämmän oluen ystäville hyvä valinta ovat vehnäoluet. Hieman täyteläisempi ruokaolut raikkaille ja hapokkaille kalaruoille on voimakkaasti humaloitu, keskitäyteläinen mutta silti raikkaan greippinen pale ale.

 

Muita olutaiheisia artikkeleita