Alkon uusissa kesäoluissa ja -siidereissä maistuu kirpakkuus ja raikkaus

Sitruksista ja rapsakkaa järvikalalle, konstailematonta grilliherkkujen seuraan. Eikä unohdeta rentoa nautiskelua omenapuun alla tai terassilla, siihen sopii klassikkodrinkistä tehty valmis juomasekoitus, alkoholilla tai ilman. Kesän panimotuoteuutuuksista löytyy makuja joka lähtöön!

Kesällä arvostetaan simppeleitä ja fiilikseen meneviä asioita”, Alkon panimotuotteiden tuotepäällikkö Timo Vallo sanoo.

”Esimerkiksi oluen kohdalla ei välttämättä pysähdytä miettimään, mitkä humalat tuotteessa on. Keskeistä on, että juoma on kiva, ja että se näyttää ja maistuu hyvältä. Hankalat ja jopa monimutkaiset makuyhdistelmät on tällä erää nähty, nyt ollaan menossa back to basics -osastolle eli hyviin ja laadukkaisiin makuihin”, Vallo sanoo ja viittaa kesävalikoiman neljään uutuusolueen.

Raikkaustrendi hallitsee oluissa, siidereissä ja juomasekoituksissa

Kesäkauden uusissa panimotuotteissa raikkaus ja kesäisyys on yhteinen nimittäjä.

”Se näkyy oluessa vaikkapa sitruksisuutena, siidereissä viheromenana tai kotipihan marjoina, mocktailissa taas karpalon ja limen yhdistelmänä. Mukana on siis pieni annos retroa.”

Oluiden tapaan myös siidereissä hallitsevat rehelliset ja aidot maut.

”Tarjolle tulee ranskalainen, kypsä maalaistyylinen siideri, josta löytyy­ vivahteikkuutta ja maanläheisyyttä. Vahva roseeviinitrendi heijastuu nyt myös siidereihin. Brittiläisen perinteisen valmistajan uutuus on juuri roseesiideri.

Pienen tauon jälkeen uutuuksien joukosta löytyy myös marjoilla maustettu, mehevä siideri, jonka makumaailmasta löytyy herukkaa ja mustikkaa eli koti­pihan ja metsän marjoja”, Vallo sanoo.

Hänen mukaansa eniten raikkaus­trendin harjalla mennään kuitenkin juomasekoituksissa.

”Niiden mauista löytyy spritzer­tyylistä katkeraa sitruksisuutta.”

Kesävalikoimassa on esillä myös toinen vahva trendi, alkoholittomuus.

”Alkoholittomat juomat ovat kehittyneet huiman paljon. Sokkona maistaessa ei enää välttämättä voi sanoa, onko vaikkapa olut alkoholiton vai ei. Sitä ei erota aina asiantuntijakaan. Myös uusilla mocktaileilla on usein aito cocktail-tausta ja maku on sen mukainen”, Vallo sanoo.

Kalasaaliin kanssa sitruksista olutta tai roseesiideriä

Kotimaisen järvikalan kanssa voi tarjota sitruksista ja rapsakkaa omenasiideriä tai pale alea. Myös roseesiideri viihtyy hyvin kalan seurassa, saksalainen vehnäolut on klassinen valinta rasvaisemman kalan seuraan. Jos haluat nauttia lonkeroa ruokajuomana, yhdistä se salaattiin.

Uusia kesäjuomia kalasaaliin kanssa

Henry Westons Vintage Rosé

Omenasiideri / Englanti

Friedenfelser Sommer Weizen

Vehnäolut / Saksa