Laki selittää olutvalikoimaa Ruotsissa

Miksi Ruotsin Systembolageteissa olutvalikoima on runsaampi kuin Suomen Alkoissa?

Alkon asiakasneuvonnan mukaan Ruotsin ja Suomen alkoholimonopolien valikoimia on vaikea verrata toisiinsa. Systembolagetilla oluiden kysyntä on 25-kertainen Alkon olutkysyntään nähden. Tämä selittyy lähinnä alkoholilain erovaisuudella: Ruotsissa päivittäistavarakaupassa saa myydä juomia, joiden alkoholipitoisuus on korkeintaan 3,5 %.

Näin ollen pääosa Ruotsissa ostetuista oluista (230 miljoonaa litraa) hankitaan Systembolagetista. Lisäksi kansainvälisten tutkimusten perusteella Ruotsin olutkulttuurin voidaan katsoa olevan jonkun vuoden Suomea edellä.

Alko haluaa palvella suomalaisia oluenystäviä mahdollisimman hyvin. Esimerkiksi vuonna 2013 Alkossa myytiin yhteensä 441:tä erilaista olutta. Uutuuksia toimme valikoimaan yhteensä 152 kappaletta, mikä on merkittävä määrä kokonaisvalikoimaan ja oluen kysyntään nähden.

Analysoimme oluiden kysyntää ja tuotetoiveita tarkasti koko ajan. Kaikkien asiakkaidemme, myös harrastajien, tyytyväisyys ja mielipiteet ovat meille tärkeitä.

Suomessa olutkulttuuri on kasvussa, ja pyrimmekin omalta osaltamme auttamaan jalon juoman arvostusta. Olemme valmiita jatkamaan olutvalikoimamme kasvattamista, kun kysyntä kehittyy myönteisesti.