Viikonlopun ihana brunssi

Mitä tapahtuu, kun yhdistää samaan pakettiin aamiaisen perusaineet eli jogurtin, kinkun ja kananmunan? Tietysti brunssipizza, joka maistuu taatusti jokaiselle.

Brunssipizzan täyteläisyydelle sopivat raikkaan hapokkaat, italialaiset kuohuviinit. Jos haluaa pizzan seuraksi hieman paahteisempaa, mutta silti hedelmäistä kuplivaa, Espanjan cavat ovat mainio vaihtoehto. Niistä voi valita myös oman makunsa mukaisen makeusasteen erittäin kuivasta puolikuivaan.

Prosecco sopii mutkattoman luonteensa takia hyvin brunssin yleisjuomaksi. Brunssilla voi myös hullutella ja valita kuplajuomaksi vaaleanpunaisen makean kuohuviinin.

Granola on yksi tämän vuoden ruokavillityksistä. Eikä ihme, sillä kun rapeiksi paahdetut kaurahiutaleet kohtaavat suklaahiput ja pähkinät, lopputulos saa auringon paistamaan ankeampaankin aamuun.

Suklaagranolalle sopivat Muscat-pohjaiset pirskahtelevat tai kuplivat makeat juomat, kun ne tarjotaan jääkylminä. Näissä viineissä on myös usein normaalia alhaisempi alkoholipitoisuus, mikä sopii hyvin brunssin tarjoamisen ajankohtaan.

More is more eli enemmän on enemmän, sanoo amerikkalainen ja paistaa letut pulleiksi. Perinteinen lättytaikina muhevoituu sitruunasta ja unikonsiemenistä, ja tuloksena ovat nämä amerikkalaiset sitruunapannukakut. Päälle vielä aimo loraus vaahterasiirappia, niin täydellinen brunssiherkku on valmis.

Vaahterasiirapilla silattua makeutta raikastaa yhdysvaltalainen tai uusiseelantilainen perinteisellä menetelmällä valmistettu kuiva kuohuviini, jossa on vähintään 10 grammaa sokeria tasapainottamassa liittoa pannukakkujen kanssa. Viinien sitrusaromit ja kypsä hedelmäisyys takaavat onnistuneen liiton.

Lue lisää