Klassikko: Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc loi Uuden-Seelannin maineen ja monille sauvignon blanc on suorastaan synonyymi uusiseelantilaiselle viinille. Sauvignon Blanc sopii erinomaisesti kauden ruokiin kuten rapuihin, kesäisiin kaloihin, kasviksiin ja sieniin kuten kantarelleihin.

Uudella-Seelannilla on oma tunnistettava tyylinsä. Viinit ovat raikkaan hedelmäisiä ja äärimmäisen puhdaspiirteisiä. Suhteellisesta keveydestään huolimatta ne ovat intensiivisiä ja maultaan pitkiä. Viineissä korostuvat etenkin passionhedelmän ja karviaisen vivahteet. Lisäksi niitä sävyttävät vastaleikatun ruohon, tomaatinlehtien, greipin ja limen sävyt.

Tyylikkäiden viinien maa

Uusi-Seelanti tekee modernin tyylikkäitä ja harvinaisen tasalaatuisia viinejä. Maan viinityyli on puhdas ja intensiivisen hedelmäinen, joten Uuden-Seelannin viinit sopivat hyvin kesän aurinkoisiin päiviin. Ne ovat ajankohtaisia siksikin, että viinien tyyli on kuin luotu viinimaailmassa vallalla olevaan raikkauden trendiin.

Uuden-Seelannin viinit kannattaa pitää mielessä myös lähestyvän satokauden alkaessa. Puhdaspiirteiset ja raikkaat viinit ovat omiaan tuoreiden kasvisten ja kesän kalaruokien seuraan. Edes grillatut liharuoat eivät aina vaadin tuhdin hillomaista punaviiniä, vaan esimerkiksi grillipihvin ja salaatin pariksi voi hyvin ottaa vivahteikkaan pinot noirin.

Teksti Thomas Suni, Kuva iStock, Alko

Katso myös nämä