Maailman parhaat marjat

Suomen luonto tarjoilee monipuolisesti marjoja, joiden sanotaan olevan maailman parhaita.

Suomen maaperä ja ilmasto eivät ole optimaalisia viiniköynnöksen kasvattamiseen. Onneksi kotimainen luonto tarjoaa monipuolisesti muita raaka-aineita, joista viinejä voi valmistaa. Suomalaiset marjat ovat todella laadukkaita ja voidaankin puhua maailman parhaista marjoista. Niistä syntyy upeita ja ainutlaatuisia viinejä. Raaka-aineiksi soveltuvat monet marjat, kuten mustikat, vadelmat, lakka ja valkoherukka, vain muutaman mainitaksemme.

Miten pohjolan viinit poikkeavat rypäleviineistä?

Suurin ero rypäle- ja marjaviinien välillä on raaka-aineen sokeripitoisuus: marjoissa ei ole luonnostaan yhtä paljon sokeria kuin rypäleissä, joten sokeria tulee lisätä mukaan valmistusprosessissa.

Kotimaisten viinintekijöiden kulttuuri on vielä alkutekijöissään, mutta uusia tekijöitä tulee jatkuvasti ja alalla on tilaa uusille kyvyille.

Katso videolta, miksi Suomessa kannattaa valmistaa marjaviinejä ja miten marjaviinin valmistus eroaa rypäleviinien valmistuksesta.

Kotimaiset marjat ovat superfoodia

Viinien raaka-aineena käytetyt kotimaiset marjat ovat superfoodia parhaimmillaan. Ravinnerikkaimpia marjoja ovat mustikka, puolukka, tyrni ja mustaherukka. Jo kahdella desillä marjoja saa tyydytettyä päivän C-vitamiinitarpeen. Lisäksi marjat sisältävät kivennäis- ja hivenaineita, kuitua ja polyfenoleja.

Pohjolan viinejä