Missä menet, suomalainen siiderikulttuuri?

Raikkaat kotimaiset omenat ovat ainutlaatuisia ja niiden tulevaisuus on mielenkiintoinen.

Suomalainen siiderikulttuuri on nuori. Sen voi sanoa alkaneen vuonna 1962, kun kun ensimmäinen kaupallinen siideri ilmestyi kauppojen hyllylle. Suurin mullistus tapahtui kuitenkin vuonna 1995, jolloin lakimuutos salli siidereiden myynnin ruokakaupoissa. Sen seurauksena teollisesti valmistetut 4,7-prosenttiset siiderit valtasivat ruokakaupat. Aito siideri on kuitenkin valmistettu klassisella menetelmällä aidosta omenasta, mikä jättää juomaan aitoja omenan aromeja. Sen juominen on kuin nestemäisen omenan puraisu. Suomalaiset käsityösiiderin valmistajat ovat perustaneet hiljattain Aito siideri –sertifikaatin, jonka saa kaikki oikeista omenista siidereitä valmistavat

Useat kotimaiset pienpanimot valmistavat käsityösiidereitä, mutta suuren yleisön tietoisuuteen ne eivät ole vielä päässeet. Siideri sopii hienosti myös oluesta kiinnostuneille, sillä sen historian uskotaan ulottuvan yhtä pitkälle kuin oluella. Voidaan ajatella, että olemme parhaillaan luomassa uutta siiderikulttuuria, jossa jokaisella aiheesta kiinnostuneella on roolinsa. Myös me haluamme edistää kulttuuria mahdollisimman paljon, joten älä epäile kysyä siidereistä asiantuntevilta myyjiltämme.