Metsäinen kekri- eli sadonkorjuumenu

Nyt on kekrin aika! Tässä kekrimenussa juhlistetaan sadonkorjuuta kotimaisin, sesongin raaka-ainein.

Kekrimenu juhlistaa sadonkorjuuta, ja sen kunnaiksi on upeaa hyödyntää sesonkiruokaa ja luonnon antimia, kuten sieniä, marjoja, riistaa ja kalaa.

Kannattaa rohkeasti kokeilla luonnon antimia muutenkin, esimerkiksi männynoksia paahdettujen juuresten kanssa (resepti syksyinen peruna-juuressalaatti)! Reseptin kehittäjän, ruokatoimittaja Sanna Kekäläisen mukaan uunista kantautui uskomattoman intensiivinen tuoksu paistamisen aikana.

Metsäinen kekrimenu koostuu näistä sadonkorjuun ruokalajeista:

  • Smash-cocktail karhunvatukasta ja vadelmasta

  • Syksyinen peruna-juuressalaatti

  • Sitruunaiset ruusukaalit

  • Jäähtyvässä liemessä kypsennetty siika

  • Kekripyörykät

  • Punajuuri-kikhernepyörykät

  • Rosmariininen hirvipaisti

  • Omenainen slab pie ja kanelijäätelö

Reseptit Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen, juomasuositukset Taina Vilkuna / Alko

Kekrimenu