Suolaista ja makeaa raparperista

Vaaleanpunainen raparperi rouskuu salaatissa, pehmenee grillissä jälkiruoaksi ja taipuu herkulliseksi mocktailiksi. Nämä raparperiherkut maistuvat kaikille. Nyt kannattaa ottaa ilo irti raparperista.

Raparperi on kevään ensimmäisiä kotimaisia avomaan herkkuja. Perinteisesti raparperia on hyödynnetty erilaisissa makeissa leivoinnoissa, kuten piiraissa. Yhdistettynä sokeriin ja voihin raparperin hapan lehtiruoti kesyyntyy ja käytyään uunissa tai grillissä sulaa suussa makunautinnoksi. Maun pehmentää vielä kermainen juusto tai vaahto.

Kokeile esimerkiksi näitä makeita raparperiherkkuja:

  • grillissä paahdettua raparperia ja minttukermaa

  • raparperia ja ricottaa

  • raparperimocktail

  • raparperitäytekakku

Raparperi taipuu myös suolaiseen. Kokeile raparperinvarsia rohkeasti liharuokien kanssa, kääräise esimerkiksi varsi pekoniin ja grillaa. Tai kokeile tätä suolaista reseptiä:

  • raparperi-fetasalaatti ja kesäinen vinaigrette.

Entä mikä juoma sopii raparperille? Esimerkiksi Uuden-Seelannin sauvignon blanc toistaa upeasti raparperiaromia, ja erityisesti raparperi kelpuuttaa rinnalleen siiderin, joko suomalaisen tai ranskalaisen. Kuitenkin valmistustapa ja muut raaka-aineet vaikuttavat juomavalintaan. Tutustu juomasuosituksiin jokaisen reseptin yhteydessä.