Takaisin
Resepti

Muikkuhampurilainen

Muikkuhampurilainen

30 min
4 hlö
30 min
4 hlö
Maistuva kalahampurilainen valmistuu kotimaisista, rapeaksi paistetuista muikuista, leipäjuustosta ja mummonkurkusta, ja saa ylleen rukiiset kuoret. Nam mikä muikkuburgeri! Seuraksi sopii riesling tai lager-olut.
Juomasuositus

Muikkuburgerin kanssa maistuu riesling. Käännä katseesi rypälelajikkeen klassikkomaahan Saksaan ja oman makusi mukaiseen makeusasteeseen, sillä suolainen muikkuburgeri viihtyy myös makeamman viinin seurassa. Suomalaisia makuja pullollaan olevalle muikkuburgerille sopii myös kotimainen, vaalea lager alkoholilla tai ilman. 

 

Valmistusaineet
  • 4 ruisburgerisämpylää*

  • 300 g pieniä perattuja muikkuja

  • 1 dl ruiskorppujauhoja

  • 1/2 tl suolaa

  • 200 g leipäjuustoa

  • öljyä ja voita paistamiseen

  • 4 jääsalaatin lehteä

Mummonkurkut

  • 2 (200 g) avomaankurkkua

  • 2 rkl omenaviinietikkaa

  • 1/4 ruukkua tilliä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

Kastike

  • 100 g ranskankermaa

  • 1/2 ruukkua tilliä

  • 1–2 tl sitruunamehua

*Käytä esimerkiksi kaupan valmiita täysjyvärukiisia hampurilaissämpylöitä tai ruisleipäviipaleita.

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin mummonkurkut. Kuori kurkut ohuelti ja leikkaa ne viipaleiksi kulhoon. Mittaa päälle etikka, suola ja sokeri. Hienonna tilli ja lisää se kulhoon. Sekoita ja anna tekeytyä jääkaapissa 15 minuuttia.

  2. Valmista kastike. Sekoita keskenään ranskankerma, hienonnettu tilli, sitruunanmehu, sitruunan raastettu kuori ja suola.

  3. Sekoita kulhossa suola ruiskorppujauhojen joukkoon. Lisää muikut ja pyörittele ne korppujauhoissa. Paista muikut paistinpannulla öljy-voiseoksessa kullankeltaisiksi. Nosta lautaselle odottamaan.

  4. Lorauta pannulle tilkka öljyä. Paista leipäjuusto lämpimäksi ja nosta se sivuun odottamaan.

  5. Kuumenna sämpylät paistinpannulla. Kokoa hampurilaiset lisäämällä sämpylälle kastiketta, salaatinlehti ja paistettu leipäjuusto. Nosta päälle muikut ja mummonkurkkuja. Lisää kastiketta ja tilliä koristeeksi sekä vielä päälle sämpyläkansi.

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko