Takaisin
Resepti

Alkoholiton kiivi-kurkkumocktail

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Alkoholiton kiivi-kurkkumocktail

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
1 hlö
1 hlö

Kiivi-kurkkumocktail on ihanan raikas kesäinen juoma, jonka valmistat helposti ja nopeasti muutamasta raaka-aineesta. 

Valmistusaineet
  • 6 cl alkoholitonta valkoviiniä  

  • 6 cl sitruunalimonadia 

  • 2 cl sitruunamehua 

  • tuoretta kurkkua 

  • 1 kiivi 

  • (basilikaa tai koivunlehtiä) 

Valmistusohjeet
  1. Kuori kiivi ja leikkaa se puoliksi. Laita toinen puolikas lasin pohjalle ja murskaa huolella. 

  2. Lisää sitruunamehu, viini sekä limonadi. Sekoita. Lisää pitkä suikale kurkkua. 

  3. Täytä lasi jäillä tai jäämurskalla. Leikkaa jäljelle jäänyt kiivi siivuiksi ja käytä koristeena. 

  4. Halutessasi voit koristella juoman lisäksi basilikalla tai kevään ensimmäisillä koivunlehdillä. 


Muistathan, että koivunlehtien poimimista varten tarvitset maanomistajan luvan.

Resepti Santeri Saarinen, Alko, kuva Johanna Myllymäki