Ananashillo

Pakkaa hillopurkki pieneen metallikoriin briejuuston ja antiikkilusikan kera. Koristele nauhalla.

Purkitettuna suolaista, paketoituna makeaa, leivottuna lämpimäisiä. Ruokalahjassa on jujua. Makoisat, itse tehdyt herkut ilahduttavat, ovat persoonallisia ja ne eivät jää lahjansaajan kaappiin pölyttymään. Kun lahjan sujauttaa somaan pakettiin ja valitsee sille oivan viinin, niin itseäkin hymyilyttää.

Valmistusaineet

  • 2 kypsää, valmiiksi kuorittua ananasta

  • 1 l ruokosokeria

  • 1,5 dl sitruunanmehua

  • 1 sitruunan raastettu kuori

  • 2 tl raastettua inkivääriä

Valmistusohjeet

  1. Pilko ananas kuutioiksi ja aja 3/4 kuutioista hienoksi tehosekoittimessa. Kuutioi loput palat hyvin pieniksi paloiksi.

  2. Mittaa ruokosokeri, ananakset sekä sitruunanmehu ja raastettu inkivääri kattilaan. Anna kiehua hiljakseen 35–40 minuuttia niin, että hillo sakeutuu.

  3. Purkita hyvin puhdistettuihin (pese hyvin ja kuumenna purkkeja 125-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kiehauta kannet ja tiivisteet) kannellisiin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa. Hillo säilyy hyvänä jääkaapissa parin kuukauden ajan.

Juomasuositus
Ananashillo

Vie paketin mukana lahjaksi myös puolikuiva tai puolimakea hyvähappoinen riesling, kukkainen gewürtztraminer tai mikäli lahjan saaja pitää makeasta, kullankeltainen, hunajainen jälkiruokaviini.