Takaisin
Resepti

Ananashillo

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Ananashillo

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
60 min
3 henkilöä
60 min
3 henkilöä

Pakkaa hillopurkki pieneen metallikoriin briejuuston ja antiikkilusikan kera. Koristele nauhalla.

Juomasuositus

Vie paketin mukana lahjaksi myös puolikuiva tai puolimakea hyvähappoinen riesling, kukkainen gewürtztraminer tai mikäli lahjan saaja pitää makeasta, kullankeltainen, hunajainen jälkiruokaviini.

Valmistusaineet
  • 2 kypsää, valmiiksi kuorittua ananasta

  • 1 l ruokosokeria

  • 1,5 dl sitruunanmehua

  • 1 sitruunan raastettu kuori

  • 2 tl raastettua inkivääriä

Valmistusohjeet
  1. Pilko ananas kuutioiksi ja aja 3/4 kuutioista hienoksi tehosekoittimessa. Kuutioi loput palat hyvin pieniksi paloiksi.

  2. Mittaa ruokosokeri, ananakset sekä sitruunanmehu ja raastettu inkivääri kattilaan. Anna kiehua hiljakseen 35–40 minuuttia niin, että hillo sakeutuu.

  3. Purkita hyvin puhdistettuihin (pese hyvin ja kuumenna purkkeja 125-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kiehauta kannet ja tiivisteet) kannellisiin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa. Hillo säilyy hyvänä jääkaapissa parin kuukauden ajan.