Salsa verde eli tuoreista yrteistä tehty vihreä kastike on mahtava lisuke monelle ruoalle.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Grillatusta ananaksesta valmistettu salsa on grillikesän raikkain kastike ja lisuke. Tarjoa ananassalsaa esimerkiksi grillatun possunfileen kanssa.
1 kypsä ananas
1 pieni punasipuli
2 limettiä
2 chilipalkoa
0,5 ruukkua minttua
2 rkl oliiviöljyä
Kuori ja lohko ananas. Grillaa sitä molemmilta puolilta muutama minuutti. Kuutioi ananas.
Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi kuutioiksi. Purista limeteistä mehu sipuleille ja lisää suola. Anna maustua noin 5 minuuttia.
Viipaloi chilit. Hienonna minttu. Lisää sipuleiden joukkoon ananaksen kanssa. Lisää öljy. Tarjoa grillatun lihan kanssa.
Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen