Rakastatko etikkaisia kalaruokia tai graavisiikaa? Kokeile vaihteeksi jäähtyvässä liemessä kypsennettyä siikaa. Se on tuttu ruoka lohesta tehtynä jo isoäitien keittiössä.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Graavisiika ei tämän paremmaksi muutu! Appelsiini, kardemumma ja maustepippuri antavat graavisiialle jouluisen maun.
Lagerolut on graavikalan perinteinen suomalainen juomavalinta.
Myös valkoviini sopii. Valitse esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin viini, joka on tehty vaikka Chardonnay-, Riesling- tai Grüner Veltliner -lajikkeesta. Niissä on kalan makuun sopivaa raikasta hapokkuutta sekä tuoretta aromikkuutta.
Myös kuiva kuohuviini tai samppanja on graavikalan luonteva, raikkaan hapokas pari.
1 siikafile
merisuolaa
2 rkl appelsiinimehua
1 tl appelsiininkuoriraastetta
0,5 tl maustepippuria
0,5 tl kaardemummaa
Poista siiasta ruodot ja huuhtele sekä kuivaa se. Raasta appelsiininkuorta.
Ripottele fileen päälle merisuolaa ja kostuta pinta appelsiinimehulla.
Murskaa maustepippuri ja ripottele se kalan päälle. Lisää kaardemumma ja appelsiininkuoriraaste.
Pane astiaan nahkapuoli ylöspäin ja anna tekeytyä yön yli.