Graavisiikaa joulumausteilla

Appelsiini, kardemumma ja maustepippuri antavat graavisiialle jouluisen maun.

Valmistusaineet

  • 1 siikafile

  • merisuolaa

  • 2 rkl appelsiinimehua

  • 1 tl appelsiininkuoriraastetta

  • 0,5 tl maustepippuria

  • 0,5 tl kaardemummaa

Valmistusohjeet

  1. Poista siiasta ruodot ja huuhtele sekä kuivaa se. Raasta appelsiininkuorta.

  2. Ripottele fileen päälle merisuolaa ja kostuta pinta appelsiinimehulla.

  3. Murskaa maustepippuri ja ripottele se kalan päälle. Lisää kaardemumma ja appelsiininkuoriraaste.

  4. Pane astiaan nahkapuoli ylöspäin ja anna tekeytyä yön yli.

Juomasuositus
Graavilohi ja -siika

Lagerolut on graavikalan perinteinen suomalainen juomavalinta.

Myös valkoviini sopii. Valitse esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin viini, joka on tehty vaikka Chardonnay-, Riesling- tai Grüner Veltliner -lajikkeesta. Niissä on kalan makuun sopivaa raikasta hapokkuutta sekä tuoretta aromikkuutta.

Myös kuiva kuohuviini tai samppanja on graavikalan luonteva, raikkaan hapokas pari.