Takaisin
Resepti

Avokadoleipä

Kasvisruokavalio

Avokadoleipä

Kasvisruokavalio
10 min
4 hlö
10 min
4 hlö

Avokadoleivän suosio on valtavaa Australiassa mutta myös sen ulkopuolella. Tämä uppomunalla mehevöitetty trendiherkku on taatusti brunssipöydän kruunaamaton kuningatar.

Juomasuositus

Suodatettu sitruksinen vehnäolut sointuu avokadon täyteläisyyteen. Myös raikas, hedelmäinen uuden maailman kuohuviini tai vivahteikas ja ryhdikäs australialainen sauvignon blanc ovat hyviä kavereita avocadotoastin kanssa.

Valmistusaineet
  • 2 avokadoa

  • 1 tl sitruunamehua

  • muutama kierros sormisuolaa 

  • mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä

  • 4 viipaletta maalaisleipää

Tarjoiluun:

Valmistusohjeet
  1. Poista avokadoista kuoret ja kivet. Viipaloi avokadot. Pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.

  2. Paahda leivät rapeiksi. Nosta päälle avokadot ja uppomunat. Koristele halutessasi versoseoksella. Tarjoa heti.


Resepti Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen