Saako olla lanttulaatikkoa perinteisessä muodossa, vegaanisena tai gluteenittomana? Perusohjetta varioimalla onnistuu kaikki kolme.
Katso reseptit >
Odotathan hetken…
Pähkinärouhe antaa rakennetta pehmeälle bataatille.
Makeanpähkinäisen bataattilaatikon kanssa sopii herkullisen pirteän hedelmäinen chenin blanc Etelä-Afrikasta. Rypälelajikkeelle ominainen raikas hapokkuus keventää kokonaisuutta. Alkoholittomana vaihtoehtona toimii alkoholiton valkoviini reilusti viilennettynä.
1 iso bataatti, noin 500 gr
1 dl kermaa
0,5 dl vettä
2 rkl maustettua korppujauhoa
1 muna
suolaa, cayennenpippuria
3 rkl hasselpähkinärouhetta
1 tl öljyä
suolaa, pippuria
Kuori ja pilko bataatti ja keitä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta bataatit sileäksi tehosekoittimella.
Sekoita soseen joukkoon nesteet, kananmuna ja mausteet. Levitä seos voideltuun uunivuokaan.
Sekoita pähkinöiden joukkoon öljy sekä suola ja pippuri. Levitä pähkinäseos bataattiseoksen päälle koristeeksi. Paista 170-asteisessa uunissa noin tunti.