Takaisin
Resepti

Pähkinäinen bataattilaatikko

Kasvisruokavalio

Pähkinäinen bataattilaatikko

Kasvisruokavalio
60+ min
4 henkilöä
60+ min
4 henkilöä

Pähkinärouhe antaa rakennetta pehmeälle bataatille.

Juomasuositus

Makeanpähkinäisen bataattilaatikon kanssa sopii herkullisen pirteän hedelmäinen chenin blanc Etelä-Afrikasta. Rypälelajikkeelle ominainen raikas hapokkuus keventää kokonaisuutta. Alkoholittomana vaihtoehtona toimii alkoholiton valkoviini reilusti viilennettynä.

Valmistusaineet
  • 1 iso bataatti, noin 500 gr

  • 1 dl kermaa

  • 0,5 dl vettä

  • 2 rkl maustettua korppujauhoa

  • 1 muna

  • suolaa, cayennenpippuria

  • 3 rkl hasselpähkinärouhetta

  • 1 tl öljyä

  • suolaa, pippuria

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja pilko bataatti ja keitä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta bataatit sileäksi tehosekoittimella.

  2. Sekoita soseen joukkoon nesteet, kananmuna ja mausteet. Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

  3. Sekoita pähkinöiden joukkoon öljy sekä suola ja pippuri. Levitä pähkinäseos bataattiseoksen päälle koristeeksi. Paista 170-asteisessa uunissa noin tunti.