Pähkinöillä hunnutettu bataattilaatikko

Pähkinärouhe antaa rakennetta pehmeälle bataatille.

Pähkinöiden sijaan voit käyttää myös mantelirouhetta.

Valmistusaineet

  • 1 iso bataatti, noin 500 gr

  • 1 dl kermaa

  • 0,5 dl vettä

  • 2 rkl maustettua korppujauhoa

  • 1 muna

  • suolaa, cayennenpippuria

  • 3 rkl hasselpähkinärouhetta

  • 1 tl öljyä

  • suolaa, pippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja pilko bataatti ja keitä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta bataatit sileäksi tehosekoittimella.

  2. Sekoita soseen joukkoon nesteet, kananmuna ja mausteet. Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

  3. Sekoita pähkinöiden joukkoon öljy sekä suola ja pippuri. Levitä pähkinäseos bataattiseoksen päälle koristeeksi. Paista 170-asteisessa uunissa noin tunti.