Bresaolalautanen

Bresaolalautanen on osa toscanalaisen jouluillallisen alkupaloina tarjottavaa crostinipöytää.

Valmistusaineet

  • 140 g bresaolaa (ilmakuivattua naudanlihaa)

  • 1 dl parmesaanilastuja

  • 2 dl rucolaa

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl vaaleaa balsamicoa

  • (2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä)

Valmistusohjeet

  1. Lado bresaolat vadille hieman limittäin.

  2. Laita päälle parmesaania ja rucolaa.

  3. Viimeistele öljyllä ja balsamicolla.

  4. Koristele halutessasi pinjansiemenillä.

Juomasuositus
Crostinipöytä

Bresaolalautanen on osa toscanalaisen jouluillallisen alkupaloina tarjottavaa crostinipöytää. Valitse crostineille vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini Italian omista, melko tuntemattomista mutta persoonallisista rypäleistä: Fiano, Vermentino, Ribolla Gialla ynnä muut sopivat yhtä hyvin kuin tutummat Pinot Grigio, Sauvignon Blanc tai Pinot Bianco.

Oluista pehmeät ja aromikkaat tummat lagerit istuvat crostinipöytään mainiosti.