Takaisin
Resepti

Brieviikunat: herkkuja briejuustosta

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Brieviikunat: herkkuja briejuustosta

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
2 hlö
20 min
2 hlö
Brieviikunat valmistuvat vaivatta briejuustosta, saksanpähkinöistä ja uunissa paahdetuista viikunoista. Ihanan valuva brie on herkkua sellaisenaan, mutta syttyy hyvässä seurassa.
Juomasuositus

Ranskalaisten brie- ja camembert -tyylisten valkohomejuustojen kanssa klassinen juomapari on laadukas, aidosta omenamehusta valmistettu siideri. Esim. Lounais-Ranskan Normandia ja Bretagne ovat molemmat tunnettuja herkullisista siidereistään.



Valmistusaineet
  • 4 viikunaa

  • 200 g briejuustoa

  • 1 dl saksanpähkinöitä

  • 4 tl balsamicokastiketta

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa viikuna ristikkäin neljään osaan, mutta jätä kantaosa yhteen. Siirrä viikunat uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta balsamicokastiketta viikunoiden päälle. Lisää pala briejuustoa kunkin viikunan keskelle.

  2. Hienonna saksanpähkinät veitsellä ja siirrä pellille.

  3. Paista viikunoita 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Ripottele keskelle paahdettua pähkinämurua.


Voit paistaa viikunat myös valurautaisella paistinpannulla.

 

Resepti Mika Rampa kuvat Johanna Myllymäki