Broilerinmaksatahna

Broilerinmaksatahna on osa toscanalaisen jouluillallisen alkupaloina tarjottavaa crostinipöytää.

Valmistusaineet

  • 1 pieni salottisipuli

  • 1 pkt (300 g) broilerinmaksaa pakasteena

  • 2 rkl voita

  • 1 rkl kapriksia

  • muutama salvianlehti

  • 2 tl tomaattipyreetä

  • 1 rkl vin santoa

  • sormisuolaa, muutama kierros kuivattua chiliä myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sulatettuja maksoja sipulisilpun kanssa voissa noin 5 minuuttia.

  2. Laita maksaseos kulhoon. Lisää kaprikset, salvia ja tomaattipyree. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi.

  3. Laita tahna takaisin pannulle. Lisää vin santo. Jatka paistamista muutama minuutti sekoitellen. Mausta suolalla ja chilillä. Tarjoa paahdettujen patonkipalojen kanssa.

Juomasuositus
Broilerinmaksatahna

Valitse crostineille vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini Italian omista, melko tuntemattomista mutta persoonallisista rypäleistä: Fiano, Vermentino, Ribolla Gialla ynnä muut sopivat yhtä hyvin kuin tutummat Pinot Grigio, Sauvignon Blanc tai Pinot Bianco.

Oluista pehmeät ja aromikkaat tummat lagerit istuvat crostinipöytään mainiosti.