Cajun bataattiburgeri

Bataattiburgeri on loistava kesäruoka! Mausta bataattikiekot kaupan valmiilla cajunmausteseoksella terävän tuliseksi ja grillaa mehevän kasvisburgerin pihviksi. Monella cajunkokilla on omat salaiset sekoituksena, mutta yleensä sekoituksissa on ainakin cayennenpippuria, paprikaa ja yrttejä.

Valmistusaineet

  • 1 iso bataatti

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl öljyä

  • 0,5–1 tl cajunmausteseosta

Chipotleketsuppi:

  • 3 rkl ketsuppia

  • 3 rkl chipotle-kastiketta

Marinoidut punasipulit:
  • 1 pieni punasipuli

  • 1 rkl hienonnettua rosmariinia

  • 2 rkl balsamicosiirappia

Lisäksi:

  • 4 hampurilaissämpylää

  • 100 g raastettua cheddarjuustoa

  • 6 rkl majoneesia

  • maustekurkkuviipaleita

Valmistusohjeet

  1. Sekoita chipotleketsupin ainekset kulhossa.

  2. Valmista marinoidut punasipulit. Kuori puna­sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna rosmariini. Sekoita sipulirenkaat, rosmariini ja balsamicosiirappi keskenään kulhossa.

  3. Pese bataatti huolellisesti vedellä ja juures­harjalla. Leikkaa bataatista suipot päät pois ja leikkaa keskiosasta kahdeksan noin sentin paksuista viipaletta (näin saat jokaiselle burgerille kaksi bataattipihviä). Ripottele viipaleille suolaa. Sekoita öljy ja cajunmausteseos keskenään kulhossa. Valele mausteöljyä bataattikiekoille. Grillaa tai paista pannulla 10–15 minuuttia välillä käännellen, kunnes bataattiviipaleet tuntuvat pehmeiltä.

  4. Voitele bataattiviipaleille muutaman kerran kypsennyksen aikana cajunmausteöljyä. Revi halutessasi bataattiviipaleiden ympäriltä kuoret pois. Ripottele bataattipihvien päälle cheddar­juustoraastetta.

  5. Grillaa hampurilaissämpylöiden leikkuupinnat rapeiksi. Voitele sämpylöiden pohjapuolien leikkuupinnat chipotleketsupilla ja kansien leikkuupinnat majoneesilla. Nosta sämpylöiden pohjalle bataatti­pihvit. Lisää pihvien päälle maustekurkkuviipaleita ja marinoitua punasipulia. Nosta kannet päälle.

Resepti Suvi Rüster Kuva Elvi Rista Juomasuositus Anri Lindström