Takaisin
Resepti

Chili-suklaakakku

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Chili-suklaakakku

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
40 min
10 hlö
40 min
10 hlö

Chili-suklaakakku on tumma ja tulinen, ja komeasta ulkomuodostaan huolimatta se on helppo valmistaa. Mikä parasta, resepti on myös gluteeniton.

Juomasuositus

Tarjoile tumman ja tulisen suklaakakun kaverina lasillinen pehmeää ja suklaista milk stouttia. Myös runsaan hedelmäinen, makea ruby port tai intensiivisempi late bottled vintage (LBV) port istuvat kakun makumaailmaan hienosti.

Valmistusaineet
  • Mantelilastuja vuoan jauhotukseen

Taikina:

  • 200 g suklaata

  • 100 g voita

  • 4 kanamunaa

  • 2 1/2 dl tomusokeria

  • 1/2 dl gluteenittomia jauhoja

  • 1/2 dl kaakaojauhetta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • ripaus cayennepippuria

  • 1 tl kanelia

  • 100 g ranskankermaa

  • 1 pieni punainen chili

Kuorrutus:

  • 100 g suklaata

  • 3/4 dl kermaa

Suklaalastut:

  • 100 g suklaata

Kakun päälle:

  • suklaalastuja

  • kaakaojauhetta

Jogurttikastike:

  • 2 dl turkkilainen jogurtti 

  • 1/2 tl vaniljasokeria

Valmistusohjeet
  1. Ota ainekset tuntia ennen leivontaa huoneenlämpöön. Pingota leivinpaperi (Ø 20 cm) vuokaan, voitele ja jauhota reunat esimerkiksi mantelilastuilla. 

  2. Rouhi suklaa ja sulata se ja voi sykäyksittäin mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään ja siivilöi vaahtoon. 

  3. Lisää taikinaan ranskankerma, valuta joukkoon suklaasula ja ripota hienonnettu chili. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 180 asteessa noin. 20 min. Anna kakun jäähtyä. 

  4. Tee kuorrutus: Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Kaada kerma suklaarouheen päälle, sekoita sileäksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle niin, että se valuu reunojen yli. 

  5. Tee suklaalastut: Sulata suklaa ja levitä leivinpaperille, tasoita pinta. Siirrä jääkaappiin kovettumaan. Vuole juustohöylällä kevyesti pinnalta ohuita lastuja. Jos höylä uppoaa liian syvälle levyyn, suklaa on liian pehmeää. Tarvittaessa heiluta alustaa, jotta suklaan pinnasta tulee sileä ja nosta uudestaan jääkaappiin jähmettymään. Suklaan pehmetessä liikaa aseta se taas hetkeksi kylmään. Säilytä lastuja viileässä. 

  6. Tee kastike: Sekoita turkkilaiseen jogurttiin vaniljasokeri. 

  7. Koristele kakku suklaalastuilla ja kaakaojauheella. Tarjoile kakku raikkaan jogurttikastikkeen kanssa. 

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström/Alko