Takaisin
Resepti

Churrot dipillä

Churrot dipillä

50 min
4 henkilöä
50 min
4 henkilöä

Päältä rapea ja sisältä pehmeä churro sopii makeaksi jälkiruoaksi. Kruunaa herkulliset churrot dulce de leche -dipillä!  Parhaimmillaan churrot ovat tuoreina ja lämpiminä.

Juomasuositus

Kullankeltainen, makea omenasiideri maistuu churrojen kyljessä. Siiderin omenaisuus on herkullinen yhdistelmä toffeisen dulce de lechen kanssa.

Valmistusaineet
  • 1 1/2 dl vettä
  • 50 g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 l rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl kanelia

 

Dippi

  • 1 tlk (397g) kondensoitua eli karamellisoitua maitoa (dulce de leche)
  • 1/2 dl maitoa
Valmistusohjeet
  1. Mittaa kattilaan vesi, voi ja suola. Kiehauta ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita hyvin, kunnes taikinasta tulee pallomainen ja se irtoaa kattilan reunoilta.
  2. Kaada taikina kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa sähkövatkaimella joukkoon munat yksi kerrallaan. Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
  3. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa noin 180-asteiseksi. Pursota taikinasta öljyyn 15–20 cm pitkiä tankoja. Katkaise tangot saksilla. Paista 4–5 minuuttia ja käännä churrot kypsennyksen puolivälissä. Churrot ovat valmiita, kun niiden pinta on kullanvärinen. Nosta churrot talouspaperin päälle hetkeksi, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.
  4. Yhdistä sokeri ja kaneli keskenään ja pyörittele churrot kaneli-sokerissa vielä lämpöisinä.
  5. Churrot tarjoillaan usein maidosta ja kondensoidusta maidosta sekoitetun makean dippikastikkeen, dulce du lechen kera. Karamellisoitu, kondensoitu maito on valmista kastikkeeksi sellaisenaan, mutta voit ohentaa sitä sekoittamalla joukkoon tavallista maitoa. Kondensoidusta maidosta teet karamellisoitua kuumentamalla avaamatonta tölkkiä vesihauteessa 2-3 tuntia. Sen jälkeen tölkki on jäähdytettävä huolella ennen avaamista.

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko