Takaisin
Resepti

Entrecôte

Gluteeniton

Entrecôte

Gluteeniton
30 min
4 henkilöä
30 min
4 henkilöä
Herkullinen pihviresepti, entrecôte syysiltojen lihaisiin herkkuhetkiin, ole hyvä! Tässä seikkaperäiset ohjeet, kuinka onnistut pihvin paistossa varmasti. Pihviklassikon seuraksi sopii lasillinen hyvää viiniä.
Juomasuositus

Argentiina on kuuluisa pihveistä ja niille sopivista tummanpuhuvista punaviineistä. Maan lippulaivalajike Malbec tuottaa täyteläistä punaviiniä, jonka tanniinit puraisevat entrecôten makurasvan suussa sulavaksi makuelämykseksi. 

Valmistusaineet
  • 1 kg naudan entrecôtea (palana tai pihveiksi leikattuna)

  • 2 rkl öljyä

  • 2 rkl voita

  • suolaa

  • mustapippuria

  • yrttejä (esim. timjamia, rosmariinia)

Valmistusohjeet
  1. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla ja nosta se leikkuulaudalle.

  2. Tarkista lihan syiden suunta ja leikkaa entrecote 2–3 cm paksuiksi viipaleiksi. Valuta pihveille oliiviöljyä.

  3. Anna pihvien lämmetä noin 15–30 minuuttia, kunnes ne ovat huoneenlämpöisiä.

  4. Kuumenna paistinpannulla öljy ja voi. Paista pihvejä 2–3 minuuttia molemmin puolin. Lisää yrtit kypsennyksen puolivälissä pannulle.

  5. Anna lihan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Mausta pihvit mustapippurilla ja sormisuolalla.

  6. Voit tarkistaa pihvin kypsyyden lämpömittarilla. Voit kokeilla kypsyyttä myös sormella.

Kuinka kypsänä haluat pihvisi?

Rare ”verinen”

  • 48–51 astetta, sisältä tumman punainen. Pihvi tuntuu samalta kuin peukalon alla oleva suuri lihas kämmenen puolella.

Medium rare, ”rosee”

  • 52–55 astetta, sisältä punertavan rosee. Laita peukalo ja etusormi yhteen: samainen lihas tuntuu samalta kuin pihvin kypsyysaste olisi medium rare.

Medium, ”rosee +”

  • 56-58 astetta, punaisuus alkaa kadota. Laita peukalo ja keskisormi yhteen: samainen lihas tuntuu nyt samalta kuin pihvi medium-kypsänä.

Well done, ”kypsä”

  • 70+ astetta, sisältä harmaa. Laita peukalo pikkusormi yhteen: lihas tuntuu nyt samalta kuin kypsä pihvi.