Takaisin
Resepti

Grillattu kurkkuvene

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Grillattu kurkkuvene

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö
Grillattu kurkku yllättää herkullisella maullaan. Mainiot kurkkuveneet maistuvat alkupalana sellaisenaan tai vaikka vähän venäläisittäin. Jos korvaat hunajan agavesiirapilla, käyvät grillatut kurkut myös vegaaneille.
Juomasuositus

Kruunaa kurkut kuivalla, mineraalisen hedelmäisellä Provencen roseeviinillä tai raikkaalla lähdevedellä, johon olet pilkkonut muutaman kurkkusiivun.

Valmistusaineet
  • 4 avomaan kurkkua

  • 2 rkl öljyä

  • 2 tl hunajaa (tai agavesiirappi)

  • 1 tl provencen yrttisekoitusta

  • 1 tl suolaa

  • 1 valkosipulin kynsi

Valmistusohjeet
  1. Sekoita öljy ja mausteet keskenään, purista joukkoon kuorittu valkosipulin kynsi.

  2. Huuhdo, kuivaa ja halkaise avomaankurkut. Koverra siemenet pois teelusikalla. Voitele veneet mausteöljyllä. Anna maustua tunti ennen grillausta.

  3. Siirrä kurkut kuumalle grillille ja grillaa kurkuille raidat noin 10−15 minuutin ajan käännellen. Voitele kurkkuja mausteöljyllä. Tarjoile lämpimänä.

VINKKI! Tarjoa kurkut venäläisittäin hunajan ja smetanan kanssa.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen