Grillattu possunfilee

Voiko helpompaa kesäruokaa olla kuin possunfilee? Kun paistat sen kokonaisena, se säilyttää mehevyytensä. Tarjoa grilliherkun kanssa yrttiöljyä, porkkanoista valmistettua romescokastiketta ja paista salaattiin rusketusraidat.

Valmistusaineet

  • 1 possun sisäfilee, n. 600 g

  • sormisuolaa

  • mustapippuria myllystä

  • yrttiöljyä 

Valmistusohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Puhdista filee mahdollisista kalvoista. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Grillaa keskilämmöllä 20–30 minuuttia, kunnes mittari osoittaa 70 astetta. Voit myös grillata lihaan kauniin pinnan ja siirtää sen 150-asteiseen uuniin loppukysymään.

  2. Peitä kypsä liha foliolla ja anna vetäytyä 5 minuuttia ennen leikkaamista. Valuta päälle yrttiöljyä.

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Taina Vilkuna / Alko

Juomasuositus
Grillattu possunfilee

Mehevän ja hilloisen punaviinin runsas hedelmäisyys ja pehmeämmät tanniinit on oiva valinta grillatulle possulle. Oluista IPA:n raikas humalointi ja runsas aromimaailma on grillatulle possulle tyylikäsvaihtoehto.

Pintagrillaus ja porkkanaromescon täyteläisyys tuovat lisämakua annokseen. Kuohuviinivalinta osuu siis hedelmäiseen, kypsän sitruksiseen ja raikkaan hapokkaaseen cavaan. Myös paahteiset, runsaan hedelmäiset ja vivahteikkaat samppanjat sointuvat upeasti pääruoan aromimaailmaan.