Takaisin
Resepti

Grillattu siika korealaiseen tapaan

Gluteeniton
Laktoositon

Grillattu siika korealaiseen tapaan

Gluteeniton
Laktoositon
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Kesän maistuvin kala grillataan ja maustetaan chilitahnalla, soijalla, ruokosokerilla ja viinietikalla. Marinadi tekee kalan pinnasta juuri sopivan makean, tahmean ja tulisen. Siian täytteeksi ladottu pinaatti kypsyy grillauksen aikana ja tekee ruoasta täydellisen. Tarjoa kalan kanssa grillattua sydänsalaattia, jonka päälle on pirskoteltu tulista itsetehtyä kimchikastiketta.

Juomasuositus

Grillikala aasialaisin vivahtein nousee uusiin sfääreihin kesäisen pinkin roseeviinin seurassa. Mausteiselle reseptille kannattaa valita aromaattisen hedelmäinen, mutta kuiva roseeviini: Pohjois-Italian Venetosta tulevat Chiaretto-roseeviinit ovat väriltään hailakoita, mutta sitäkin maukkaampia ja oivallisia pareja grillatulle kalalle.

Valmistusaineet
  • 2 perattua ja suomustettua siikaa

  • 1 tl suolaa

  • 1 l tuoretta pinaattia

  • 1 mieto chili

  • 1 sitruuna

Marinadi

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 0,5 dl soijaa

  • 3 rkl ruokosokeria

  • 1 rkl korealaista gochujang-chilitahnaa

  • 2 rkl viinietikkaa

Pinnalle

  • 1 punainen keskivahva chili

Lisäksi

  • folioarkkeja, öljyä

Valmistusohjeet
  1. Pyyhkäise siiat kuivaksi talouspaperilla ja leikkaa terävällä veitsellä viiltoja kalojen nahkaan ruotoon saakka. Ripottele kalojen sisälle suolaa.

  2. Huuhtaise pinaatinlehdet lävikössä. Halkaise chili ja raaputa siemenkodat pois. Pese sitruuna ja viipaloi. Lado kalojen sisälle tuoretta pinaattia, sitruunaviipaleita ja halkaistut chilit. Nosta kalat öljyllä voideltujen folioarkkien päälle.

  3. Kuori ja hienonna marinadiin tulevat valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli, soija, ruokosokeri, chilitahna ja viinietikka. Valele marinadia kalojen päälle.

  4. Grillaa keskilämmöllä välillä kalaa marinadilla valellen 15–20 minuuttia, kunnes kalan evät irtoilevat ja liha tuntuu pehmeältä ja kypsältä. Käännä kalaa kypsentämisen aikana 1–2 kertaa. Viipaloi kypsän kalan päälle chiliä. Voit myös kypsentää kalat uunipellillä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia riippuen kalojen koosta.

Grillaa lisukkeeksi itsetehdyllä kimchikastikkeella silattua sydänsalaattia.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström/Alko