Tässä maukkaassa kalareseptissä on alun perin käytetty red snapperia, mutta ohje taipuu mainiosti kotimaiselle ahvenelle tai kuhalle. Palmusokeri, korianterinjuuri, sitruunaruoho ja chili loihtivat kalasta thaimaalaisen makuelämyksen.
Katso resepti >
Grillattu siika korealaiseen tapaan
Kesän maistuvin kala grillataan ja maustetaan chilitahnalla, soijalla, ruokosokerilla ja viinietikalla. Marinadi tekee kalan pinnasta juuri sopivan makean, tahmean ja tulisen. Siian täytteeksi ladottu pinaatti kypsyy grillauksen aikana ja tekee ruoasta täydellisen. Tarjoa kalan kanssa grillattua sydänsalaattia, jonka päälle on pirskoteltu tulista itsetehtyä kimchikastiketta.
Grillikala aasialaisin vivahtein nousee uusiin sfääreihin kesäisen pinkin roseeviinin seurassa. Mausteiselle reseptille kannattaa valita aromaattisen hedelmäinen, mutta kuiva roseeviini: Pohjois-Italian Venetosta tulevat Chiaretto-roseeviinit ovat väriltään hailakoita, mutta sitäkin maukkaampia ja oivallisia pareja grillatulle kalalle.