Takaisin
Resepti

Grillipulla

Kasvisruokavalio

Grillipulla

Kasvisruokavalio
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Köyhät ritarit keventyvät kesän kunniaksi grillissä. Paista leivonnaiseen rusketusraidat ja tarjoa marjojen ja suklaalevitteen kanssa. Kermavaahdon sijaan tarjoillaan sen italialainen haastaja eli mascarponevaahto.

Juomasuositus

Grillatun pullan pariksi istuu puolikuiva, runsaan marjaisa roseekuohuviini. Myös marjoista tehdyt kotimaiset kuohuviinit ovat oivallinen valinta perinteisen pullantuoksuisen herkun kumppaniksi.

Valmistusaineet
  • 4 pikkupullaa tai 8 viipaletta pullapitkoa 

  • 250 g mascarponea

  • 2 rkl tomusokeria

  • 2 tl sitruunamehua

  • 4 rkl nutella-suklaalevitettä tai lemon curdia

  • marjoja, hedelmiä, minttua

Valmistusohjeet
  1. Halkaise pullat. Paista niihin molemmin puolin grillissä parilaraidat.

  2. Mausta mascarpone tomusokerilla ja sitruunamehulla. 

  3. Viimeistele pullat mascarponella, nutellalla, marjoilla, hedelmillä ja mintulla.

Vinkki! Voit myös tehdä itse pullataikinan tai ostaa kaupan valmista taikinaa. Muotoile tällöin taikinasta litteä pulla ja paista se grillissä.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Taina Vilkuna