Takaisin
Resepti

Grillissä paahdettua raparperia ja minttukermaa

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Grillissä paahdettua raparperia ja minttukermaa

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Kesän raikkain raparperijälkiruoka syntyy grillissä. Lisämakua herkkuun tuovat hunaja ja kardemumma. Tarjoile pehmeäksi paahdettu raparperi minttukerman kanssa.

Juomasuositus

Tarjoile paahdetun raparperiherkun jälkiruoan hunajaisuuteen sopivaa väkevöityä, rusinaista muscatviiniä tai runsaan hedelmäistä ja kypsän kaneliomenaista siideriä Ranskasta tai Suomesta

Valmistusaineet
  • 500 g raparperia (6 pitkää vartta)

  • 3/4 dl juoksevaa hunajaa

  • 1 rkl voita

  • 1/2 tl kardemummaa 

  • ripaus muskottipähkinää

  • (mantelilastuja)

Minttukerma:

  • 2 dl vispikermaa

  • 1 rkl tomusokeria

  • 1−2 rkl limenmehua

  • 4 rkl hienonnettua minttua

Valmistusohjeet
  1. Pese raparperit ja pätki varret 10 cm pitkiksi. Lado ne grillin kestävään astiaan.

  2. Kaada päälle hunaja ja ripota voinokareet sekä mausteet. Laita vielä halutessasi päälle mantelilastuja.

  3. Peitä foliolla ja kypsennä pehmeäksi noin 20−30 minuuttia varsien paksuudesta riippuen. 

  4. Tee minttukerma: Vatkaa kylmä kerma teräskulhossa vaahdoksi. Mausta sokerilla ja limenmehulla sekä hienonnetulla mintulla. Vatkaa kylmä kerma teräskulhossa vaahdoksi. Mausta sokerilla ja limemehulla sekä hienonnetulla mintulla. 

  5. Tarjoa raparperijälkkäri lämpimänä minttukerman ja paistosliemen kanssa.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna