Takaisin
Resepti

Hasselbackan persimonit

Hasselbackan persimonit

4 henkilöä
4 henkilöä

Hasselbackan persimonit saavat makua herkullisesta täytteestä ja kokonaisuuden täydentää valkohomejuusto. Nauti suolaisen ja makean yhdistävä herkku raikkaan siiderin kera. 

Juomasuositus

Hasselbackan persimonit valkohomejuuston kanssa kaipaa rinnalleen raikkautta. Ranskan Normandiassa osataan niin valkohomejuuston kuin siiderinkin valmistus. Makea ranskalainen, aidoista omenoista valmistettu siideri sopii tälle herkulle oivallisesti. Tutustu myös kotimaisiin laadukkaisiin omenasiidereihin. 

Valmistusaineet

4 persimonia 

1 dl hasselpähkinöitä 

2 rkl fariinisokeria 

¼ tl kardemummmaa  

¼ tl suolaa 

25 g voita 

150 g valkohomejuustoa 

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa persimonit keskeltä halki siten, että kantaosaa jää molempiin puolikkaisiin vielä kiinni. Leikkaa persimonit viuhkaksi.  

  2. Valmista täyte hienontamalla tehosekoittimessa hasselpähkinät, fariinisokeri, kardemumma, suola ja huoneenlämpöinen voi.  

  3. Täytä viillot täytteellä ja nosta persimonit uuni­pellille leivinpaperin päälle. 

  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 min. Tarjoa vielä hieman lämpöisenä valkohomejuuston kanssa. 

Resepti Mika Rampa, kuva Hannes Paananen