Haudutetut possunposket

Valkoviinissä haudutetut possunposket eivät ole mitään pikaruokaa, mutta niiden valmistus on helppoa. Maltillinen haudutus takaa murean kulinaarisen nautinnon. Herkkutatit ja yrtit tuovat possunposkiin oman pikantin makuelämyksensä. Tarjoa murea possu polentan kanssa.

Valmistusaineet

  • 1 kg possunposkia (n. 12 kpl)

  • 1,5 tl suolaa

  • pari rouhausta mustapippuria

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 0,5 purjo

  • 1 iso keltasipuli

  • 2 vartta lehtiselleriä

  • 30 g kuivattuja herkkutatteja tai 0,5 l tuoreita

  • 5 dl valkoviiniä

  • 3 dl kanalientä

  • 1 rkl yrttisinappia

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 1 rkl hunajaa

  • 4–5 maustepippuria

  • 2 laakerinlehteä

  • 5–6 salvianlehteä

  • 2 rkl timjaminlehtiä

  • voita paistamiseen

  • polentaa (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)

Valmistusohjeet

  1.  Suolaa ja pippuroi possunposket ja pyörittele ne kauttaaltaan vehnäjauhoissa.

  2. Paista voissa pannulla lihoihin kauniin ruskea pinta. Siirrä ne kannelliseen uunipataan.

  3. Silppua purjo, sipuli ja varsisellerin varret. Paista voissa pehmeiksi ja lisää pataan.

  4. Siivuta tuoreet tatit, paista niistä nesteet pois pannulla ja lisää sienet pataan (kuivatut sienet sellaisinaan).

  5. Mittaa viini ja kanaliemi astiaan ja sekoita joukkoon sinappi, tomaattipyree ja hunaja. Kaada neste possunposkien päälle.

  6. Lisää pataan lopuksi muutamia mustapippureita, pari laakerinlehteä, muutama tuore salvianlehti sekä timjaminlehtiä.

  7. Anna ruoan hautua mureaksi kannen alla 125 asteessa 4–5 tunnin ajan.

  8. Valmista polenta maissisuurimopakkauksen ohjeen mukaan. Lisää polentaan ruokalusikallinen voita ja tarjoa possunposkien kera.

 Resepti ja kuva Mari Moilanen, juomasuositus Taina Vilkuna / Alko

Juomasuositus
Haudutetut possunposket

Possunposkien kylkeen sopii runsautta ja syvyyttä saanut punainen ripasso Venetosta tai saman alueen laadukas soave. Valkoviinin Garganega-rypäle antaa viineihin täyteläisyyttä, joka sopii mainiosti tatteihin ja yrtteihin.