Helppo juustokohokas

Suolainen kohokas ja juusto kuuluvat erottomattomasti yhteen.

Kohokkaan tekoa ei kannata arastella, sillä tällä reseptillä ruoka onnistuu helposti – kunhan vain maltat olla avaamatta uunin luukkua paiston aikana.

Valmistusaineet

  • 2 rkl vehnäjauhoa

  • 2 dl maitoa

  • 3 kananmunaa

  • 2 teelusikallista maizenaa

  • 2 dl juustoraastetta, esimerkiksi pitkään kypsytettyä goudaa tai laadukasta cheddaria

  • 2 rkl voita

  • n. 3 rkl parmesaaniraastetta leivitykseen

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita vehnäjauho ja maito kattilassa, kuumenna ja keitä samalla sekoittaen pari minuuttia. Nosta pois levyltä ja sekoita joukkoon kananmunankeltuaiset, maissitärkkelys ja juusto. Rouhi pippuria mausteeksi. Voit tehdä taikinan tähän vaiheeseen hieman etukäteen.

  2. Ennen kypsennystä lämmitä uuni 175-asteiseksi. Vaahdota kananmunan valkuaiset käsin tiukaksi vaahdoksi ja sekoita se varovasti nostellen taikinan joukkoon.

  3. Voitele neljä noin kahden desin annosvuokaa voilla ja leivitä ne raastetulla parmesaanilla. Jaa taikina vuokiin ja paista kohokkaita uunin keskiosassa ilman kiertoilmaa n. 20–30 minuuttia, kunnes kohokkaat ovat kohonneet kunnolla ja saaneet hieman väriä. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana! Halutessasi voit tehdä kohokkaan yhteen isompaan vuokaan, paista sitä silloin noin 45 minuuttia.

  4. Tarjoa heti salaatin kera.

Juomasuositus
Helppo juustokohokas

Tarjoa kohokkaan kanssa sävykästä alea, esimerkiksi pale alea tai belgialaista luostariolutta.