Litistä uuniperuna! Lisää päälle juustoja ja yrttejä, niin tuttu pottu saa hauskan ulkomuodon lisäksi mukavan makupäivityksen.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Peruna taipuu myös makeaan leivontaan! Tämä perunaleivos on pehmeä ja helppo herkku, jossa on oikeaa perunaa. Kakkumuruista tai ylijäämämuffineista tehty klassikkoleivos saa uutta makua aprikoosista ja täyteläisyyttä tummasta suklaasta. Tähän herkkuun et tarvitse edes uunia.
Makeissa Malvasia-madeiroissa on makumaailmassa samoja piirteitä kuin perunaleivoksessa: aprikoosisuutta ja hentoa mausteisuutta. Tarjoile madeira viilennettynä pienestä likööörilasista.
1 dl jauhoista perunaa (2–3 kpl koosta riippuen)
4 dl (noin 180 g) kuivakakun tai muffinin muruja
1 dl tomusokeria
1 1/2 dl mantelijauhetta
ripaus suolaa
2 rkl rommiesanssia
100 g tummaa suklaata (vähintään 60 % kaakaota)
noin 1 dl aprikoosimarmeladia
1 dl tummaa kaakaojauhetta
Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Puserra ne siivilän läpi. Hienonna kakku tai muffinit pieniksi muruiksi, sattumat eivät haittaa. Sekoita puserrettu peruna, tomusokeri ja mantelijauhe suolan kanssa muruihin. Sulata suklaa mikrossa erissä ja sekoita joukkoon. Lisää lopuksi rommiesanssi taikinaan.
Leivo taikina pötköksi ja leikkaa viipaleiksi. Pyöräytä viipaleet pitkulaisiksi potuiksi. Tuikkaa leivokseen reilu kolo ja laita siihen marmeladia. ”Sulje” marmeladikolo. Kierittele leivokset kaakaojauheessa ja laita kolopuoli alaspäin. Koristele pinnat haarukalla.
Jäähdytä jääkaapissa kaksi tuntia tai yön yli, jolloin leivokset ehtivät makuuntua.
VINKKI! Leivokset säilyvät viileässä 3 vuorokautta!
Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström