Katso kaikki risottoreseptit >
Herkkutattirisotto
Herkkutattirisotto kuuluu kirjailija Outi Pakkasen suosikkiruokiin. Onnistuneen risoton salaisuus piilee Pakkasen mukaan siinä, että kattilaan lisätään ensin viini, sen jälkeen vasta kanaliemi.
Herkkutattirisoton kanssa sopii sekä valko- että punaviini. Outi suosii risoton kumppanina itävaltalaista vivahteikas & ryhdikäs -makutyypin grüner veltliner -valkoviiniä, jonka hedelmäinen pyöreys ja hento valkopippurin puraisu tasapainottavat upeasti annoksen maanläheisiä sävyjä. Punaviinin ystävä ei mene herkkutattirisoton kanssa metsään tarjotessaan keskitäyteläistä, marjaisa & raikas -makutyypin Piemonten nebbioloa, jonka herkkä punamarjaisuus nostaa annoksen uudelle tasolle.