Takaisin
Resepti

Herkkutattirisotto

Gluteeniton

Herkkutattirisotto

Gluteeniton
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Herkkutattirisotto kuuluu kirjailija Outi Pakkasen suosikkiruokiin. Onnistuneen risoton salaisuus piilee Pakkasen mukaan siinä, että kattilaan lisätään ensin viini, sen jälkeen vasta kanaliemi.

Juomasuositus

Herkkutattirisoton kanssa sopii sekä valko- että punaviini. Outi suosii risoton kumppanina itävaltalaista vivahteikas & ryhdikäs -makutyypin grüner veltliner -valkoviiniä, jonka hedelmäinen pyöreys ja hento valkopippurin puraisu tasapainottavat upeasti annoksen maanläheisiä sävyjä. Punaviinin ystävä ei mene herkkutattirisoton kanssa metsään tarjotessaan keskitäyteläistä, marjaisa & raikas -makutyypin Piemonten nebbioloa, jonka herkkä punamarjaisuus nostaa annoksen uudelle tasolle.

Valmistusaineet
  • 20–30 g kuivattuja herkkutatteja

  • öljyä

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 3,5 dl risottoriisiä

  • 2 dl valkoviiniä

  • 8 dl kanalientä

  • 1 dl kuohukermaa

  • parmesaaniraastetta

  • 30 g voita

  • 2 tl raastettua sitruunankuorta

  • mustapippuria

  • (lehti)persiljasilppua

Valmistusohjeet
  1. Liota sieniä runsaassa kylmässä vedessä 1–2 tuntia, siivilöi ja painele talouspaperilla.

  2. Hauduta sienistä padassa neste, lisää joukkoon öljy ja pilkotut sipulit. Kuullota hetki, lisää riisi ja kuullota läpikuultavaksi.

  3. Lisää viini ja sitten kanaliemi kauhallinen kerrallaan, nimenomaan tässä järjestyksessä.

  4. Lisää kerma, parmesaani, voi ja sitruunankuori. Anna levätä hetki. Mausta mustapippurilla ja (lehti)persiljalla.

Resepti Outi Pakkanen, kuva iStock