Takaisin
Resepti

Jäädytetty suklaamousse ja Pinot Noir -marinoidut kirsikat

Jäädytetty suklaamousse ja Pinot Noir -marinoidut kirsikat

20 min
8 hlö
20 min
8 hlö
Jäädytetty suklaamousse tarjoaa suussasulavan makunautinnon! Näyttävä suklaajälkiruoka syntyy jäädyttämällä suklaamousse pieniin kahvikuppeihin leivinpaperin avulla korkeaksi kohokkaaksi. Pinot noirissa marinoidut kirsikat säestävät suklaan maun mahtavaksi. suklaa, suklaakakku, kohokas
Juomasuositus

Suklaa ja marinoidut kirsikat ovat täydellinen pari kypsän hedelmäiselle ruby portille tai vivahteikkaan mausteiselle late bottled vintage portille. Kokeile myös marjaisaa ja raikasta pinot noiria Uudesta-Seelannista tai Chilen viileiltä alueilta: suklaa ja punaviini muodostavat kirsikoiden avustuksella ehkä yllättävänkin nautittavan liiton.

Valmistusaineet

Suklaamousse

  • 150 g maitosuklaata 

  • 2 tl pikaespressojauhetta (esim. Nespresso)  

  • 1 iso prk (0,33 l) kuohukermaa 

  • 1 dl tomusokeria 

  • 2 huoneenlämpöistä keltuaista 

Pinot noir -kirsikat 

  • 400 g kirsikoita 

  • 1,5 dl pinot noiria tai muuta punaviiniä 

  • 1,5 dl sokeria 

  • 1 sitruunan kuoriraaste

Valmistusohjeet
  1. Paloittele suklaa. Sulata se vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita suklaasulaan espressojauhe. 

  2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri. Älä vatkaa kermaa liian kovaksi vaahdoksi, sillä silloin rakenteesta tulee helposti rakeinen. 

  3. Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen keltuaiset. Yhdistä kermavaahto suklaaseokseen. 

  4. Lusikoi seos pakkasenkestäviin pikkuvuokiin tai espressokuppeihin. Peitä kelmulla. Nosta pakastimeen ja anna jäätyä noin 4 tuntia. 

  5. Poista kirsikoista kivet. Laita viini ja sokeri paistinpannulle. Kiehauta ja lisää kirsikat. Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää sitruunan kuoriraaste. Anna jäähtyä. Tarjoa suklaamoussen kanssa.  

Vinkki: Vuoraa vuoat halutessasi leivinpaperisuikaleella, jonka reuna on muutaman sentin annosvuokaa korkeampi. Tällöin mousse jäätyy vuoan reunan yläpuolelle muistuttaen kohokasta.