Takaisin
Resepti

Vermuttiset jättikatkaravut

Vermuttiset jättikatkaravut

20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Vermuttiset jättikatkaravut sopivat tapaspöytään. Vermutti tuo ytyä ja yrttisyyttä jättikatkaravuille. Kuivaa vaaleaa vermuttia voi käyttää valkoviinin tapaan myös esimerkiksi pastaruokiin, keittoihin, haudutusliemiin ja kalan kastikkeeseen.

Juomasuositus

Vermutit ovat maustettuja väkeviä viinejä, joiden väri vaihtelee valkoviinimäisestä tummanpunaiseen ja maku kuivasta makeaan. Etenkin kuivat vaaleat vermutit ovat monikäyttöisiä keittiöviinejä, jotka antavat ruokaan hapokkuutta ja yrttisiä sävyjä. Koska vermuutin maku on mietoja viinejä runsaampi, sitä kannattaa lisätä keitokseen pikkuhiljaa, välillä maistellen.

Valmistusaineet
  • 200 g raakoja kuorettomia jättikatkaravunpyrstöjä

  • 2–3 rkl oliiviöljyä

  • 25 g voita

  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuina

  • 1 salottisipuli silputtuna

  • (1 tl chilihiutaleita)

  • 1 dl kuivaa vermuttia

  • kourallinen silputtua lehtipersiljaa

  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Paista jättikatkarapuja oliiviöljyssä 1–2 minuuttia molemmilta puolilta ja nosta ne sivuun odottamaan.

  2. Lisää pannulle voi, sipulit ja halutessasi chili, kuullota hetken aikaa.

  3. Lisää vermutti ja anna kastikkeen keittyä kasaan.

  4. Nosta ravut takaisin pannulle ja anna lämmetä.

  5. Mausta lehtipersiljalla, suolalla ja pippurilla.


Resepti ja vinkit Sonja Lehtonen, kuva Satu Nyström