Juusto-rapupiiraat

Ravunpyrstöt kruunaavat sopivan suolaiset pienet juustopiiraat.

Valmistusaineet

  • 2 kanamunaa

  • 2 dl crème fraîchea

  • 1 dl juustoraastetta (esim. emmental tai gruyère)

  • suolaa, mustapippuria

  • 2 rkl hienonnettua tilliä

  • 1 avokado

Viimeistelyyn

  • 100 g ravunpyrstöjä

  • tilliä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita munat, crème fraîche, juusto ja hienonnettu tilli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  2. Poista avokadosta kuoret ja kivi. Kuutioi hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.

  3. Voitele 6 pientä piirasvuokaa. Lusikoi avokadokuutiot vuokien pohjalle. Kaada muna-juustoseos vuokiin.

  4. Paista 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

  5. Irrota piiraat vuoista ennen kuin ne jäähtyvät kokonaan.

  6. Asettele ravunpyrstöt piiraiden päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele tillillä.

Juomasuositus
Juusto-rapupiiraat

Hienostuneen maukkaiden rapupiiraiden kanssa maistuu samppanja.