Takaisin
Resepti

Juhlava juustosalaatti karamellijuureksilla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Juhlava juustosalaatti karamellijuureksilla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
50 min
6 hlö
50 min
6 hlö

Pistele cocktailtikkuun juustoja, karamellijuureksia ja viikunaa tai lado niitä pienen keksin päälle. Kokoa vadille tarpeeksi erityyppisiä juustoja: voimakasta sinihomejuustoa, lempeää kermajuustoa ja pitkään kypsytettyä kovaa juustoa.

Juomasuositus

Tarjoile juustosalaatin kanssa pirteää ja hedelmäistä valkoviiniäAlsacelaiselle pinot gris -viinille tyypillinen puolikuiva hedelmäisyys sointuu upeasti kuivahedelmien ja pähkinöiden makumaailmaan. Myös höyryävä ja makea glögi toimii suolaisen juuston makuparina.

Valmistusaineet
  • 3 palsternakkaa

  • 3 porkkanaa

  • 3 rkl siirappia

  • 2 rkl öljyä

  • 0,5 tl suolaa

  • 3−4 viikunaa

  • 1 dl kuivattuja pehmeitä aprikooseja

  • 1 dl pekaanipähkinöitä

  • 300 g juustoja, esim. stilton tai muu homejuusto, manchego, gruyere tai cheddar, kermajuusto

  • keksejä

Valmistusohjeet
  1. Kuori palsternakat ja porkkanat, leikkaa paloiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle siirappia ja öljyä. Ripottele päälle suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia juurespalojen koosta riippuen, kunnes ne tuntuvat kypsiltä mutta ovat vielä niin napakoita, että pysyvät hyvin haarukassa.

  2. Huuhtele viikunat ja leikkaa lohkoiksi. Suikaloi aprikoosit. Paahda pekaanipähkinöitä hetki kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne hieman ruskistuvat. Leikkaa juustot suupalan kokoisiksi paloiksi.

  3. Levitä salaattivadille paahdettuja juureksia, aprikoosia, viikunoita ja pekaanipähkinöitä. Lisää juustopalat ja keksit. Jos haluat vadista salaattimaisemman syötävän, lisää huuhdottua rukolaa ja valuta päälle hyvää oliiviöljyä.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström, Alko