Takaisin
Resepti

Kampasimpukoita samppanjakastikkeessa

Gluteeniton

Kampasimpukoita samppanjakastikkeessa

Gluteeniton
20 min
4 henkilöä
20 min
4 henkilöä

Paistetut kampasimpukat on hienostunut alkupala, joka on nopea valmistaa. Tarjoa kampasimpukoiden kera ylellistä samppanjakastiketta.

Juomasuositus

Paistettujen kampasimpukoiden itseoikeutettu viinipari on raikkaan hedelmäinen ja kevyen paahteinen samppanja. Pienemmällä budjetilla vaihtoehtona toimii kuohuva crémant Ranskasta tai Luxemburgista.

Valmistusaineet
  • 16 sulatettua kampasimpukkaa

  • Paistamiseen

  • voi-öljyseosta

Samppanjakastike

  • 100 g voita

  • 2 huoneenlämpöistä keltuaista

  • 0,5 dl samppanjaa tai kuohuviiniä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 0,5 tl suolaa

  • muutama kierros valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Sulata samppanjakastikkeen voi kattilassa. Anna seistä muutama minuutti. Valuta kirkas voirasva toiseen astiaan varovasti niin, että sakka jää kattilaan

  2. Mittaa keltuaiset ja samppanja pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

  3. Nosta kattila pois levyltä. Lisää kirkastettu voi hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

  4. Taputtele kampasimpukat kuiviksi. Paista niitä pannulla voi-öljyseoksessa 1–2 minuuttia per puoli, paksuudesta riippuen. Tarjoa kastikkeen ja vihreän salaatin kanssa.

 Teksti ja kuva Sanna Kekäläinen, juomasuositus Taina Vilkuna