Takaisin
Resepti

Kantarellikastike

Kasvisruokavalio

Kantarellikastike

Kasvisruokavalio
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Hurmaavan kermainen kantarellikastike ei perusteluja kaipaa. Yksinkertaisesti täydellistä.

Juomasuositus

Kantarellikastike antaa vapaat kädet valita oma suosikkijuoma sitä säestämään. Uusien perunoiden kanssa pirteä ja hedelmäinen valko- tai kuohuviini toimii mainiosti, kun taas pihvin kanssa tarjottuna marjaisa ja raikas Spätburgunder eli Pinot Noir esimerkiksi Saksasta on paikallaan. Oluen ystävä kaataa lasiin raikasta, kastikkeen kermaisuutta keventävää pilsiä. Kaikkia juomia löytyy myös alkoholittomina vaihtoehtoina.

Valmistusaineet
  • 1 l (n. 200 g) kantarelleja

  • 1 sipuli

  • 3 rkl voita

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 1 ½ dl vettä

  • 2 dl kuohukermaa

  • ½ tl suolaa

  • mustapippuria

  • persiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohjeet
  1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Kuullota sieniä kuivalla pannulla, kunnes kaikki irronnut neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli.

  3. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja paista hetki. Lisää vesi ja kerma. Anna kastikkeen hautua muutama minuutti.

  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele halutessasi persiljalla tai ruohosipulilla.

Vinkki: Saat gluteenittoman kastikkeen korvaamalla vehnäjauhot perunajauholla. Sekoita 2 rkl perunajauhoja ja ½ dl vettä. Kaada lopuksi perunajauhoseos kastikkeen joukkoon ja kiehauta.